OdgovorNapisal/-a verhar » 19 Mar 2006, 07:51
Zanimivo, da se na to temo nihče ne oglasi. Očitno velja rek, da se žabo kuha počasi,pa še opazila ne bo kdaj je skuhana. Če jo pa vržeš v vrelo vodo, pa sama skoči ven.
Včasih, še pomnite tovariši, smo bojda živeli v totalitarističnem sistemu, kjer smo se stalno branili pred zunanjim sovražnikom, če pa ga ni bilo, smo pač iskali notranjega in prepričevali ljudi, da je tudi sosed lahko špijun zahodnih kontrarevolucionarnih sil. UDBA je pa potem potihem sestavljala domišljiske spise v stilu kdo je s kom.
Sedaj imamo "demokracijo", kjer bomo takšno početje uzakonili????Spomnim se na stavek, ki mi ga je pred leti, ob obisku Beograda, na vprašanje kako gre, izrekel moj srpski prijatelj: "Eh, stari, samo da prodže ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi..."
Tovrstni zakoni pomenijo smrt demokratične družbe, saj ne gre več za vprašanje kdo je kriv in kdo ni, to sploh ni več pomembno, kde zgolj za vprašanje kdo je sumljiv, oz. potencialini storilec kaznivih dejanj.
In kaj se to tiče mene, vprašate? Heh, če imaš doma nož, si potencialni morilec, če pa imaš v kleti par buteljk od nonota iz primorske, pa je že zelo verjetno, da naklepaš vožnjo v pijanem stanju. In bog ne daj, da se družiš z nekom ki je sumljiv, pa da tege sploh ne veš.
Takšen zakon, bi, če bi bil sprejet, posegal tudi na področje religije, saj bi uzakonil Policijo kot vrhovno božanstvo, Modri Angeli, pa bi upravičeno nosili to ime, saj bi v odsotnosti boga samostojno odločali o življenju in smrti ter ostalih obrobnih zadevah na naši podalpski zelenici.
Torej, dragi moji pohalci, zmigat svoje lene riti in g. ministru, pa g. Hanžku varuhu človekovih pravic, ter še komu poslat kakšen mailček, s katerim boste obvestili njihove birokratske nadomestke možganov da se kot predstavniki ljudstva z njihovimi zablodami ne strinjate in jih opozorili, da so vendarle v službi ljudstva. To je naša pravica in dolžnost.
Drugače se lahko kmalu zgodinaslednja zgodba:
Ko so nacisti prišli po prvega Žida, je sosed rekel:" No, pa saj je bil res sumljiv", ko so prišli po drugega: "eh, tale Rubenstein je bil res čudak, bogsigavedi kaj vse je počel, baje da je celo onaniral!", ko so prišli po tretjega sosed : "No, njega pa res nisem maral, že od šole ne, saj je bil vedno boljši od mene", ko pa so prišli po njega, pa tako ali tako ni b ilo več nikogar da bi kaj rekel....
A je vrtnica legalna???