Nenadno preimenovanje vrst pri mnogih semenskih bankah

Na splošno o vzgoji konoplje (vršičkanje, sušenje, semena itd.)
420mofo
Prispevkov: 24
Pridružen: 05 Mar 2015, 17:15

Nenadno preimenovanje vrst pri mnogih semenskih bankah

OdgovorNapisal/-a 420mofo » 16 Apr 2017, 23:49

Zdravo! Je še kdo drug zasledil nenadno preimenovanje strainov na straneh? Lani sem naročil Blue dream od Victory seeds preko semena.si. Letos sem na semena.si našel isti strain pod imenom "blow dream". Sem se nasmejal misleč, da je tiskarski škrat, danes pa sem čekiral stran od Victory seeds. Blue dream so res preimenovali v blow dream, great white shark je dobil ime green wild shark itd. Enako sem zasledil pri banki Bulk seed bank. Oni so recimo pineapple chunk preimenovali v ananas funk (v povezavi do strani straina je še vedno razvidno pravo ime) itd.
Mogoče kdo ve zakaj vse to? So to zares drugačni straini ali je to samo neka "copyright" fora za uporabo tržnih imen? Naročil bi namreč great white shark auto vendar so me zdaj res spodili v dvome, da ne vem kaj bom kupil :/

Hvala!

belivitez
Prispevkov: 1706
Pridružen: 03 Maj 2012, 20:43

Re: Nenadno preimenovanje vrst pri mnogih semenskih bankah

OdgovorNapisal/-a belivitez » 05 Maj 2017, 18:43

Imena so izgleda zascitili ni tu druge razlage... ;)


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 5 in 0 gostov



Opozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

cron