Utesnjene LEDice? :)

Gojenje konoplje znotraj ("indoor") in v rastlinjakih
mojo risin
Prispevkov: 3
Pridružen: 02 Apr 2016, 16:17

Utesnjene LEDice? :)

OdgovorNapisal/-a mojo risin » 02 Apr 2016, 16:38

Morda je malo čuden naslov, ampak me zanima sledeče. Imam growbox za lastno uporabo in ga bom uporabil prvič (3 ali 4 biljke 1x letno).
Imam box 60 x 60 x 140 cm. Nabavil sem tudi LED. Zanima me, če je kakšna težava s temperaturo,
glede na to, da LED luči 'glih-za-glih' pašejo noter (56 cm x 56 cm...). LEDice imajo na vrhu in ob strani ventilatorje, ampak bo na vsaki stranici max 4 cm lufta....je to premalo? Če sem direkten - bojim se, da bi se ne kaj vžgalo, ker zadeva niti ne bo čisto v dosegu roke in ne bom mogu vsako uro čekirat, če je vse ok... Morda butasto vprašanje, ampak s tem nimam izkušenj...

gre pa za te ledice... https://www.mars-hydro.com/Mars-II-Grow ... juana.aspx



Lepo se vam zahvaljujem za odgovore,

Mr. Mojo Risin.

belivitez
Prispevkov: 1706
Pridružen: 03 Maj 2012, 20:43

Re: Utesnjene LEDice? :)

OdgovorNapisal/-a belivitez » 03 Apr 2016, 12:21

Nič nebo narobe če boš imel pri vrhu zračnik kjer se bo izmenjeval zrak... v vsakem primeru pa rabiš tudi kak ventilator ;)

mojo risin
Prispevkov: 3
Pridružen: 02 Apr 2016, 16:17

Re: Utesnjene LEDice? :)

OdgovorNapisal/-a mojo risin » 03 Apr 2016, 18:00

hvala ti za odgovor.
Oprosti, kako si to mislil, zračnik? Nad lučjo je carb filter in vent, ki srka zrak čez filter ven. Box naj bi bil zadihtan, vonj...
Zračnik si mislil kot kakšno odprtino? Ker to je v nasprotju z no-smell politiko... :))
Jah, lej, navkljub temu, da sem malo starejši, sem čisti beginner, se sproti učim, tako da se ponovno oproščam za butasta vprašanja :)
Imam pa v mislih en dodaten ventilatorček spodaj, da malo razpihuje....

thompson
Prispevkov: 39
Pridružen: 13 Maj 2015, 23:46

Re: Utesnjene LEDice? :)

OdgovorNapisal/-a thompson » 04 Apr 2016, 03:12

Tale tvoj box boš pa imel čisto premajhen za toliko bilk in toliko opreme. Če vzameš v račun da je cca 5-10cm visoka luč imaš samo še 130 cm, potem dodamo še ventilator pa filter in zgubiš še dodatnih 20 cm, pa še to če sta eden ob drugim. Ostane ti še 110cm, daš noter še rollerje za luč pa zgubiš še 10cm zaradi njih, ostane ti 1 meter. Potem pa imaš še lonce, pa recimo da 10l kar je nekako minimum, visoki so okoli 20cm in na koncu ti ostane cca 70cm za rožo če še upoštevaš da se bilka nebo dotikala luči. Ne vem če se ti splača delat tak setup, jaz imam 2m višino pa kdaj nimam dovolj. Lahko boš pa gojil kakšne lowriderje in dwarfe.
LP,

Thompson

belivitez
Prispevkov: 1706
Pridružen: 03 Maj 2012, 20:43

Re: Utesnjene LEDice? :)

OdgovorNapisal/-a belivitez » 04 Apr 2016, 10:15

Dokler boš imel dovolj velik inflow zraka (dovolj hladnega) bo vse ok. Če boš imel filter ga če je le mogoče postavi zunaj boksa saj boš tako pridobil nekaj na višini. Tako kot ti je tompson napisal že bo imel kar problem v višini. Omisli si nizke autoflowerje katere drži pri tleh z lstjem ali si omisli scrog mrežo ;)

mojo risin
Prispevkov: 3
Pridružen: 02 Apr 2016, 16:17

Re: Utesnjene LEDice? :)

OdgovorNapisal/-a mojo risin » 04 Apr 2016, 17:04

Hoj,
Po inštalaciji lučk, venta,filtra in loncev, ostane 90 cm placa za rože, kar je 10 cm več, kar kupljena sorta zraste, je manjše sorte :). Prostorsko težavo bom reševal tudi z zavitjem rože v krogu (1 krog, videl enkrat, super se obnese), tukaj bom pridobil najmanj 10 cm. Je pa res, da se mi ne gre za kakšen huronski pridelek, ker ne gre za komercialen grow. S skupno 80 g bi zeeeloo presegel pričakovanja...
Aha,scrog mreža, bom poguglal :)
Še vedno sem malo skeptičen glede utesnjenosti ledic, da glede na par cm ob robovih, da ne bi topel zrak iz lučk zabijal nazaj v lučke. Prebral pa sem, da se ledice bistveno manj grejejo. Težavo mislim reševat z dodatnim ventom, da mal razpihujem. V mislih imam solar vent z dodatnim akumulatorčkom/batt, da ko luč ugasne, še nekaj ur laufa. Ko luč prižge, pa še fila zraven.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 11 in 0 gostov



Opozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

cron