Gojenje za okras

Gojenje konoplje znotraj ("indoor") in v rastlinjakih
hja
Prispevkov: 2
Pridružen: 07 Apr 2015, 22:12

Gojenje za okras

OdgovorNapisal/-a hja » 07 Apr 2015, 22:19

Dobil sem nekaj semen, moja dolgoletna želja je, da bi imel eno ali dve sadike konoplje, brez namena kajenja. Malo za provokacijo, malo za okras. Rad bi sadil kar na okenski polici, brez žarnic, growboxov in vsega podobnega.

Semena sem že posadil, pridno rastejo. Kako naj vse skupaj zalivam? Kako pogosto? Kdaj je primeren čas, da presadim vse skupaj v večji lonec? Kako je pri svetlobi pri tem? Koliko časa zadeva sploh raste? Malo prebiram po forumih, sem verjetno preveč zalival, že zmanjšujem :)

Bo raslo to na okenski polici brez posebne nege?

snobbyjolly
Prispevkov: 22
Pridružen: 13 Mar 2015, 14:44

Re: Gojenje za okras

OdgovorNapisal/-a snobbyjolly » 09 Apr 2015, 08:44

Osebno brez izkušenj, ampak bom odgovoril pa naj me popravijo, če povem kako neumnost.
Nisi napisal v kakšnem loncu sploh imaš. Večji lonec, večje korenine, bolj rase. 7 literski bo najverjetneje več kot dovolj.
Glede zalivanja pač poliješ ko je suho (vrhnji 2-3 cm). Odvisno od zemlje, vremena, velikosti lončka. Odvečna voda naj odteče, da korenine ne splesnijo.
Manj svetlobe = manjša rastlina. Konoplja začne cvesti ko se dnevi krajšajo, ko enkrat odcveti mislim da je konec.

Uporabniški avatar
setheh
Prispevkov: 1012
Pridružen: 09 Maj 2011, 15:59
Kontakt:

Re: Gojenje za okras

OdgovorNapisal/-a setheh » 09 Apr 2015, 09:41

Kako naj vse skupaj zalivam? Kako pogosto?

Najbolje je, da je zemlja vedno rahlo vlažna (vlažna ne pomeni mokra!) in zračna. Glej sliko prekomernega zalivanja. Začetniki ponavadi preveč zalivajo.

Kdaj je primeren čas, da presadim vse skupaj v večji lonec?

Odvisno kako velik lonček imaš zdaj, ampak načeloma jo lahko presadiš ko se začne rastlina razvejati in intenzivno rasti, kar pomeni, da ima dobro razvite korenine. Jaz ponavadi presajam, ko so take kot ta.

Kako je pri svetlobi pri tem? Koliko časa zadeva sploh raste?

Rabi čim več svetlobe. Za okrasni namen je okenska polica dovolj. Če hočeš pridelek, pa rabiš hortikulturne luči (18 ur svetlobe /6 ur teme za vegetacijo, za cvetenje pa 12 / 12)) ali pa sončno lego zunaj. Konoplja je enoletnica, se pravi raste od pomladi do pozne jeseni.
"Zelišče je zdravilo naroda; alkohol je njegovo uničenje." — Bob Marley

jazsemjaz
Prispevkov: 41
Pridružen: 24 Mar 2015, 19:09

Re: Gojenje za okras

OdgovorNapisal/-a jazsemjaz » 09 Apr 2015, 13:17

Odvisno kako velik lonček imaš zdaj, ampak načeloma jo lahko presadiš ko se začne rastlina razvejati in intenzivno rasti, kar pomeni, da ima dobro razvite korenine. Jaz ponavadi presajam, ko so take kot ta.

take majhne ti presadiš že v naravo?

Uporabniški avatar
setheh
Prispevkov: 1012
Pridružen: 09 Maj 2011, 15:59
Kontakt:

Re: Gojenje za okras

OdgovorNapisal/-a setheh » 09 Apr 2015, 15:36

Ne v naravo. V večje posode. Za v naravo bi še počakal in posadil malo večje.
"Zelišče je zdravilo naroda; alkohol je njegovo uničenje." — Bob Marley

bigbuddy985
Prispevkov: 1
Pridružen: 29 Apr 2015, 17:51

Re: Gojenje za okras

OdgovorNapisal/-a bigbuddy985 » 29 Apr 2015, 18:05

Pozdravljeni,

tudi sam sem začetnik, prebral sem si kar nekaj po forumih, imam pa nekaj specifičnih vprašanj.
Letos bom posadil dve roži na terasi, kjer je sonce bolj v jutranjih urah, če bi se izkazalo da je premalo, bi pa popoldan premaknil drugam, kjer sonca ne manjka. Cilj mi je imeti čim nižjo rastlino, odločil sem se, da bom poskusil s tehniko LST, kjer rožo z glavnim steblo zavijemo kot v spiralo, tik nad zemljo, ne vem kako razložit, v manjšem loncu (v mislih imam 5 literskega?). Najbrž ni najbolj primerno za začetnika, ampak imam rad izzive in še raje se pri tem kaj naučim. Zdaj me pa zanima, katera vrsta bi bila za to primerna? Imam možnost dobit klon big buda, critical kush in blueberry kusha. Kaj od tega je najbolj primerno za moj podvig, najraje bi dve različni, pomembno mi je še, da nima premočnega vonja, kot kak ww ali ak47, če se le da ;)

Hvala za odgovor!

hja
Prispevkov: 2
Pridružen: 07 Apr 2015, 22:12

Re: Gojenje za okras

OdgovorNapisal/-a hja » 12 Maj 2015, 13:38

Najlepša hvala za podatke! Sem ugotovil, da jih prekomerno zalivam ja :D

V glavnem lonček je sedaj pol litrski, tri so mi uspele, dve sta že visoki cca 30 cm, ena 15. Ta najmanjša je sedaj tudi najbolj košata (ni prekomerno zalita :D), drugi dve pa sta tako tako. Steblo je večina rastline gor pa par listkov. Pustim še lahko tako? Kaj z listi, ki se začnejo sušiti? Jih potrgam/porežem dol?

Sicer pa hvala za hitre odgovore


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 22 in 0 gostov



Opozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

cron