Vir zaslužka?

Debate o vsem, peskovnik.
sandzak
Prispevkov: 162
Pridružen: 21 Sep 2013, 17:59

Re: Vir zaslužka?

OdgovorNapisal/-a sandzak » 10 Okt 2013, 22:43

da se ne pizdiš? da govorim kar nekaj? Torej razsvetli me kdo ima v slo. brez diplome 800€ neto, če nima vez oz poznanstev?

biokemik
Prispevkov: 47
Pridružen: 19 Apr 2012, 16:09

Re: Vir zaslužka?

OdgovorNapisal/-a biokemik » 10 Okt 2013, 23:12

moja mati nima diplome pa ima malce čez 1000e neto npr...

drugače pa mislim da mala kmetija kamot živi... problem je da bi vsak kmet zdaj rad meu svojga merðota al pa x5

Uporabniški avatar
Lacna-Pljuca
Prispevkov: 454
Pridružen: 15 Jul 2006, 15:00

Re: Vir zaslužka?

OdgovorNapisal/-a Lacna-Pljuca » 11 Okt 2013, 14:23

Vse vec folka Z diplomo ma minimalno placo, dela za nizjo stopnjo izobrazbe, al pa dela cisto neki X... ce sploh dobi sluzbo seveda.
Trg dela pri nas je v kurcu in se slabse bo.

Ce bi drzava ustvarila dobre pogoje za odprtje podjetij, bi se velik folka odlocil za to (in zraven sami podjetniki ustvarili delovna mesta), tako pa jih jebejo v vse tri luknje naenkrat, podjetja se zapirajo, ljudje ostajajo brez sluzbe, brez kapitala, zapravlja se samo za osnovne zivljenske potrebe ----> podjetja nimajo dobicka, se zaprejo, folk zgubi sluzbo... spirala pogube

Ce smo bli pred 20 leti nekako enaki z Avstrijo, so zdaj oni 5x bolj napredni, vzhodno evropske drzave iz katerih smo se norceval (pizda si ceh) so nas celo prehitele.

Ko bo konec krize, bomo rabli se vsaj 10 let, da pridemo nazaj na isto tocko kot pred krizo

sandzak
Prispevkov: 162
Pridružen: 21 Sep 2013, 17:59

Re: Vir zaslužka?

OdgovorNapisal/-a sandzak » 11 Okt 2013, 15:35

Odlično povedano. Je pa tukaj še ena stvar: Slovenci smo znani po pametnih znanstvenikih dobrih vspehih na različnih področjih (razen seveda gospodarstvo ;p) in bi bilo zelo profitno če bi država vlagala v raziskave v stvari kot konoplja ipd. in z tem dolgoročno (ob vsakem večjem odkritju) profitirala. Z raziskavami konoplje pomeni tudi legalizacija (ko bi raziskave pokazale njene učinke) inposledično bi z njo lahko tudi zdravili raka to pa bi pripeljalo vse več ljudji, ki bi se bili pripravljeni zdravit in že s tem bi profiterali.

MDFK
Prispevkov: 93
Pridružen: 12 Apr 2012, 18:11

Re: Vir zaslužka?

OdgovorNapisal/-a MDFK » 11 Okt 2013, 20:08

Quote:

je zaslužila 1200€ bruto mesečno. Verjetno se sliši kot laž (tako plačo majo pri nas ljudje z diplomo) pa vendar ni ni ne pretiravam niti za cent. Samo delo je trdo in ni prostega sprehajanja .




neto take plače je cca 800e...ljudje pri nam z diplomo pa imajo čez 1000e neto tko da, ...




Kopirano z drugega foruma:
>>Smešno (žalostno) pa je kako delodajalci izkoriščajo krizo za zbijanje plač. Par mesecev nazaj sem bil na razgovoru v podjetju Odelo (zadnje luči za bmw, porsche...), kateri se je še v novicah bahal tule, kako so uspešna firma. Dobro, diplomo imam iz strojništva UN. Imajo objavljeno, da iščejo strojne inženirje z znanjem nemščine in angleščine za delo v tehnologiji, plačilo po dogovoru.

Pokličem, povem o sebi in vprašam za urno postavko, jaaaa, to vam pa ne morem povedat, to boste pa na razgovoru rekli na to temo. Poskusim, da bi dobil vaj namig, kje se giblje, pa nič.

Dobro, pridem na razgovor, se začne spraševanje z njihove strani, ok vse odgovorim, o plačilu še noben nič ne reče. Na koncu le vprašam, kako je s plačilom. Pa mi ta ista oseba, ki mi prej ni mogla nič povedat le komaj izdavi, da je 3? na uro (kar nanese mesečno dobrih 500?). Sam jo butasto pogledam, pa rečem, da imam diplomo iz strojništva, če je upoštevala to. Pa je rekla, da ne, da taka je začetna postavka, če bi se pa izkazal, bi se pa lahko naprej pogovarjali.<<
3€/uro

bosces
Prispevkov: 558
Pridružen: 23 Nov 2004, 17:43

Re: Vir zaslužka?

OdgovorNapisal/-a bosces » 12 Okt 2013, 01:45

Quote:

Na koncu le vprašam, kako je s plačilom. Pa mi ta ista oseba, ki mi prej ni mogla nič povedat le komaj izdavi, da je 3? na uro (kar nanese mesečno dobrih 500?). Sam jo butasto pogledam, pa rečem, da imam diplomo iz strojništva, če je upoštevala to. Pa je rekla, da ne, da taka je začetna postavka, če bi se pa izkazal, bi se pa lahko naprej pogovarjali.<<
3€/uro




fantje, tisti ki mislite da boste z diplomo okrog mahali pa kar 1500€ plače odnesli se pa zelo motite, brez izkušenj si lahko z diplomo po domače povedano rit obrišete vsaj v večini primerov je tako.

Zavedat se je treba da si z diplomo, brez delovnih izkušenj oz. prakse zajček pa kakokoli obrneš in prej ko se začneš plazit prej boš shodil, tako da je treba začet tudi z 500€ dragi inženirčki, se zelo dobro izkazat v svoji profesiji potem se pa žanje

Sem že doživel par primerov ko so prišli sveži diplomiranci in magistri na firmo in samo jamrali kako je u pizdi plača, češ da oni so pa diplomirani, magistri itd. A njihovo praktično znanje na poraznem nivoju, skratka kolikor so dobili so preveč oz. niso dejansko s svojim delom zaslužili svojo lastno plačo.


Hočem povedat, da diploma ti neda denarja, je le začetna vstopnica priložnosti, ki jih je treba znati izkoristiti in potem pridejo tudi €€€€€€€€

generalwar
Prispevkov: 340
Pridružen: 20 Mar 2012, 14:59

Re: Vir zaslužka?

OdgovorNapisal/-a generalwar » 12 Okt 2013, 02:06

Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena

lulz
Prispevkov: 119
Pridružen: 24 Apr 2013, 13:40

Re: Vir zaslužka?

OdgovorNapisal/-a lulz » 15 Okt 2013, 06:16

500€?

Kolk je že minimalna plača v Sloveniji? Dejte se mal bl potrudt in začet navajat točne številke.

Nekdo je napisal, da smo bili pred 20 leti na istem z Avstrijo? NIKOLI nismo bili na istem z Avstrijo. To je dejstvo.

@SuVoTo
800€ in nebi bil rad vezan na reden 8 urni delovnilk praviš. Ter, da ne zahtevajo višje izobrazbe?
Izredno težko nalogo si si postavil v najbolj težkem času v zgodovini osamosvojene Slovenije.
Če postaneš podjetnik si lahko krojiš svoj delovni čas, na koncu pa na žalost ravno mali podjetniki delajo največ.

SuVoTo
Prispevkov: 173
Pridružen: 28 Mar 2012, 18:06

Re: Vir zaslužka?

OdgovorNapisal/-a SuVoTo » 15 Okt 2013, 18:38

V osnovi sem razmišljal na začetku na kake neizkoriščene, nepoznane priložnosti, npr.; zbiranje aluminija (samo nisem seznanjen koliko se to izplača), ali pa kako domačo obrt. Trenutno se bavim dva dni (bolj za hobi)z izdelovanjem bokserjov. Leseni, iz hrastovega lesa.
(glede bokserjov vem da niso legalni, ampak jih tudi ne uporabljam, nisem ravno agresiven človek. )
Sem razmišljal da bi nekaj takega prodajal (verjetno ne ravno bokserje, saj so ilegalni, ter konkurenca železnih serijsko-izdelanih je prehuda)
Mogoče vam priložim kdaj sliko, ko bo volja.
/

Uporabniški avatar
jah
Prispevkov: 651
Pridružen: 09 Okt 2010, 13:14
Kraj: Mariborska cesta 7, Celje

Re: Vir zaslužka?

OdgovorNapisal/-a jah » 16 Okt 2013, 00:20

če izdelujejo/prodajajo v sloveniji lesene "dildote" zakaj ne bi še bokserje
welcome to my lab where you can choose your own dreams.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 24 in 0 gostov



Opozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

cron