UPORABE KONOPLJE V MEDICINSKE NAMENE

Uporaba konoplje v zdravstvene namene.
3pio
Prispevkov: 7
Pridružen: 14 Sep 2013, 11:43

Re: UPORABE KONOPLJE V MEDICINSKE NAMENE

OdgovorNapisal/-a 3pio » 17 Sep 2013, 08:26

http://www.glaucoma.org/glaucoma/glaucoma-and-the-brain.php

Tole bi znalo biti koristno.

Se oproščam za številčno ocenjevanje uspešnosti zdravljenja s konopljo.
To sigurno ne velja na splošno za vse,sem pa to prebral v eni raziskavi,tako,da si nisem sam izmislil.
Ja,pa še ena stvar je zelo pomembna,če ne celo najbolj pomembna, pri konoplji,lahko je industrijska,se pravi brez THC-ja.
To je SEME!!!
To je pravo bogatstvo za naše zdravje,zaradi idealne mešanice nenasičenih maščobnih kislin in vseh esencialnih aminokislin.
Če je le možno,jih uživajte surove,cele,neoluščene,ali pa fino drobno zmlete tik pred uživanjem,ker je notranjost precej obæutljiva na zrak.
Zjutraj na tešče,na prazen želodec vsaj eno čajno žličko ali več,dobro premešano s slino,zato,ker marsikatera sestavina lahko prehaja skozi sluznico v ustih.
Lahko dodate zraven še sezamovo seme,sončnično seme,seme buč golic,naribane mandlje,naribane brazilske oreščke,orehe.
Vsa ta hrana vsebuje močne antioksidante,topne v maščobah,ki ščitijo živčna vlakna,ovita v maščobni ovoj.
Vitamini-beri antioksidanti,ki so topni v vodi:B skupina in C,tega ne zmorejo.
Potem pa vsaj eno uro do dve nič drugega,da ne motimo prebave le tega.

Se opravičujem še enkrat za nenamerno zavajanje.

sandzak
Prispevkov: 162
Pridružen: 21 Sep 2013, 17:59

Re: UPORABE KONOPLJE V MEDICINSKE NAMENE

OdgovorNapisal/-a sandzak » 26 Sep 2013, 18:46

Ta tema je izjemno zanimiva. o konopljinih zdravilnih ucinkih ni dvoma, toda po nekaterih podatkih naj bi raka zdravila le klasicna konoplja, ki vsbuje thc (popravite me ce se motim). tukaj prilagam še link izjemno zanimivega clanka o konoplji: http://hempforvictorytrust.blogspot.com/?m=1#!

fedayeen
Prispevkov: 108
Pridružen: 28 Jul 2013, 18:20

Re: UPORABE KONOPLJE V MEDICINSKE NAMENE

OdgovorNapisal/-a fedayeen » 26 Sep 2013, 19:59

da govor je o takoimenovani Indijski konoplji, tisti z katero so nas strasili kako skodljiva je in ce jo bomo kdaj probal, da bomo koncali na heroinu... Za medicinske zamene pa se posluzujemo konoplje, ki ima predvsem veliko CBD, kateremu pripisujejo ogromno pozitivnih stvari...in manj THC, ki je psihoaktiven, vendar ima tudi zdravilne ucinke. obstajajo tudi neki seznami in diagrami cemu pomaga THC in cemu CBD,...

pa dobrodosla med nami!

SuVoTo
Prispevkov: 173
Pridružen: 28 Mar 2012, 18:06

Re: UPORABE KONOPLJE V MEDICINSKE NAMENE

OdgovorNapisal/-a SuVoTo » 26 Sep 2013, 21:15

Moram dodati mojo izkušnjo danes tukaj.
Pri poskusnem eseju angleščine smo imeli za izbiro poljubno temo in sem opisal konopljo, ter njene zdravilne učinke. Tema je bila izbrana večina na podlagi poznavanja teme.
Uglavnem ko smo dobili esej vrnjen, sem dobil skoraj v celoti prečrtanega, pravopisne napake so bile zanemarljive. Edini sem na spisu dobil opombe z celimi povedmi, v smislu da ''marihuana ne zdravi raka'', ''smešno, da si navedel samo malenkost negativnih učinkov marihuane'' (info; opisal sem da bi v primeru legalizacije prepovedali dostop rastline mladoletnim, da je treba z rastlino ravnati odgovorno čeprav je zdravilna.. itd)
Profesorica se mi je zdela skulirana oseba, sedaj vidim da je še samo ena ovca.
lp, se opravičujem če je slučajno offtop.
/

generalwar
Prispevkov: 340
Pridružen: 20 Mar 2012, 14:59

Re: UPORABE KONOPLJE V MEDICINSKE NAMENE

OdgovorNapisal/-a generalwar » 26 Sep 2013, 21:52

dobra, suvoto

učitelji so še precej bolj prestrašeni kot preostala populacija. vsa tista izobraževanja jim glavo napolnijo z neumnostmi.
zato sploh ne poslušajo argumentov - odpor je pri njih default nastavitev.


pohvala za trud in za to, da si se javno izpostavil za stvar. jaz zaenkrat ostajam pri gostilniških debatah.a se je kdo od forumašev pobližje seznanil z zdravljenjem raka na ta način - z oljem?
Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena

fedayeen
Prispevkov: 108
Pridružen: 28 Jul 2013, 18:20

Re: UPORABE KONOPLJE V MEDICINSKE NAMENE

OdgovorNapisal/-a fedayeen » 26 Sep 2013, 22:31

sam sem imel podobne izkusnje, sicer na drugih tematikah in sem dobil v kabinetu razlago, da se z mojo razlago in predstavljenimi argumenti strinja, vendar mi tega pred razredom nikoli nebi priznal, ker ni smel, oz. ce bi se izpostavil bi imel tezave v zbornici, ker ni v ucnem programu. Tega pa se drzijo kot pijanec plota. Jaz bi si vseeno drznil jo na hodniku povprasati o njenih argumentih in kako jih lahko podkrepi, da ti svoje lahko v nedogled z znanostjo. Sam to vecina profesorjev smatra kot izpodbijanje avtoritete, malo se jih najde, ki so se pripravljeni se kaj nauciti v zivljenju, kljub poklicu,... Po drugi strani pa je treba bit izjemno previden pri navajanju trditev in jih ce se le da podkrepiti z viri, itd..., ker skeptikom in ljudem ki so pod vplivom propagande in jo sirijo naprej, lahko zapres usta samo z raziskavami in trdnimi argumenti, ki jih z lahkoto podkrepis, v nasprotnem primeru je bolje bit tiho, vsaj po mojem mnenju, ker mas folk k sam caka da bo lahko pljuval in bil proti in ni vazn kaj bi ti zagovarjal konopljo al pa orehove palacinke, ce me razumes...

sandzak
Prispevkov: 162
Pridružen: 21 Sep 2013, 17:59

Re: UPORABE KONOPLJE V MEDICINSKE NAMENE

OdgovorNapisal/-a sandzak » 28 Sep 2013, 11:50

V oš smo enkrat debatirali o konoplji z sošolcem zelo potiho med uro angleščine. Učiteljica je slučajno slišala debato in zahtevala da do jutri narediva govorni nastop na to temo. Midva sva jo razumela da morava narediti govorni nastop o konoplji, ona pa je mislila na klepetanje med uro . Naslednji dan sva predstavila in obrazložila da je amerika delno kriva da je konoplja nelegalna ipd. Učiteljica kot najvecji fan američanov in sovraznik drog pograbi najina zvezka in zahteva podpis staršev in začne bluzti o tem kako vsi ki kadijo marihuano postanejo horserji. Naslednji dan prineseva podpisa staršev, od sošolca oče pa je napisal še nekaj pod podpis česar nebom nikoli pozabil: Če se ne zavedate, da je konoplja tisto, kar bi lahko rešilo že na tisoče življenj če le nebi ameriška farmacija to smartala kot izgubo profita, ki bi ga dobili z izvajanjem dragih kemo terapij potrm prosim da mi nehate tratit čas z temi neumnimi podpisi in se izobrazite o tem da amerika ni več dežela sanj.

belivitez
Prispevkov: 1690
Pridružen: 03 Maj 2012, 20:43

Re: UPORABE KONOPLJE V MEDICINSKE NAMENE

OdgovorNapisal/-a belivitez » 29 Sep 2013, 12:19

hahaha ampak na koncu lepo sporočilce za učiteljico

sandzak
Prispevkov: 162
Pridružen: 21 Sep 2013, 17:59

Re: UPORABE KONOPLJE V MEDICINSKE NAMENE

OdgovorNapisal/-a sandzak » 29 Sep 2013, 19:50

. Zdaj pa resno vprasanje. Kot ze vemo konoplja zdravi različne vrste raka. Moji vprašanji sta naslednji: na kakšen način ni moral konzumirati konopljo da bi zdravila raka črevesja in na kakšen način za raka kože?

fedayeen
Prispevkov: 108
Pridružen: 28 Jul 2013, 18:20

Re: UPORABE KONOPLJE V MEDICINSKE NAMENE

OdgovorNapisal/-a fedayeen » 29 Sep 2013, 21:51

za koznega raka si mazes olje na mestu obolenja, za crevesnega raka pa verjetno konzumiras oralno. Dejstvo pa je da na vsakega vpliva drugace, torej je pristop do zdravljenja individualen in je zelo nehvalezno posplosevat kako in kaj. U globalu so informacije predstavljene v * Run from the cure * dokumentarcu o RSO.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

cron