Kaj je kratom?

Sadje, zelenjava, zdravilne, okrasne in psihotropne rastline
jan12139
Prispevkov: 151
Pridružen: 19 Feb 2013, 17:47

Kaj je kratom?

OdgovorNapisal/-a jan12139 » 23 Feb 2013, 22:28

Okej danes sem opazil da obstaja etnobotanicno drevo imenovano kratom?Bi mi lahko povedal kaj vec o tem in ali je to sploh legalno ker na tem forumu nisem zasledil nicesar o tem. In se al kdo ve kje se dobi seme? hvala
Življenje teèe, travca ostaja!!!!!

Xfactor
Prispevkov: 51
Pridružen: 18 Feb 2013, 19:27

Re: Kaj je kratom?

OdgovorNapisal/-a Xfactor » 23 Feb 2013, 22:46

Če ti gre angleščina potem imaš tukaj praktično vse napisano:
http://www.erowid.org/plants/kratom/kratom.shtml Če se prav spomnim so po nekih headshopih to prodajali, še posebej razne ekstrakte , ne vem pa če je (ševedno) legalno.

massiv
Prispevkov: 1
Pridružen: 06 Mar 2013, 01:02

Re: Kaj je kratom?

OdgovorNapisal/-a massiv » 06 Mar 2013, 01:26

Malo si preberi na netu, če te pa zanima kaj specifičnega, mi pa piši na ZS...z veseljem bom odgovoril, vem pa veliko o tej zadevi.
Na kratko - legalno je zaenkrat skoraj povsod razen na tajskem in nekaterih evropskih državah - mislim da v avstriji ni, v nemčiji jim delajo težave, prav tako v ameriki ampak načeloma ne morejo kaj dosti, saj nihče ne prodaja ali kupuje za konzumacijo.
Posušene in zdrobljene liste se oralno zaužije v kapsulah ali zmešane z nečim gostim (jogurt po mojih izkušnjah najbolje), saj se ne raztopijo. Problem je, da ima izredno grenak in zanič okus, tako da so najbolj praktične kapsule. Mnogi imajo problem zaradi okusa, nekateri ga res ne prenesejo.
Efekt je po eni strani energetičen, po drugi sedativen, res lep in čist zadetek. Glava je trezna, počutje izvrstno, močno poveča motivacijo. Za seks ni dober, saj izgubiš tisti občutek potrebnosti, po drugi strani je dober, ker zdržiš dlje, če iščeš to.
Nekateri ga zauživajo čez cel dan, kakor neke vrste gorivo - kot je nekaterim kava, drugi zvečer ali pa samo občasno. Obstaja kar velika možnost odvisnosti.
Zadetek traja od 3 do 8 ur recimo, čeprav je težko določit. Maček je prijeten, vendar smo naslednji dan vsaj na začetku bolj neuporabni. Če ga poješ tako dozo, da ga lepo čutiš, najbolj paše ležat doma na kavču in napol spati ali drugače bluziti.
Za prvič si določi rajš tak dan, ko naslednji dan ne boš imel obveznosti kot je šiht ali šola. V manjših količinah se poveča produktivnost in motivacija, tako da veliko ljudi to žre tudi na šihtu in kjerkoli drugje, za moje pojme pa je najbolj za zvečer v miru.
Slabe strani so: okus, odvisnost, bruhanje ob preveliki zaužiti količini
Veliko začetnikov bruha ponavadi zato, ker je občutek zares dober, potem pojejo še več in na koncu hitro zaslabi, zato ne pretiravaj dokler ne dojameš dobre doze zase. Nekateri (najbrž tisti z zares občutljivim želodcem) bruhajo skoraj vsakič, skoraj ne glede na količino zaužitega - mam dve prijateljici taki.
V vsakem primeru slab okus ali bruhanje ne odtehtata lepega zadetka. Sam nisem še nikoli bruhal, mi je pa parkrat že mal zaslabil.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 2 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.