OdgovorNapisal/-a Jimmy » 26 Okt 2011, 10:59
Helow!
Sm nov na forumu, glih zato, k sm končnoooo najdu en dobr recept (pod to temo) glede kukijev... Sm naredu maslo (vse tako, kot je Bluu napisu) in počas se prpravlam na peko piškotov
Ni pa nikjer (pa vidm, da folk tut sprašuje) napisan za npr. kolk kukijev (če oblikuješ z čajnimi žličkami al pa da kr vliješ maso pa pol razrežeš) lahko poješ za prvo.. da neb premal in pol čaku še 2 ure pa še enga itd. in valda, da neb preveč... Se prav, tale masa (po Bluu-jevem receptu) je za kolk folka se zadet?! oz. kolk pojest tega?? (spodaj recept, po katerem sem delal). HVALAAA!
"Hi,
surovo maslo mora biti zaradi tega, ker ko se vse skupaj shladi se na vrhu surovo maslo strdi in ga lahko brez težav snameš s površja vode.
Drgač pa ja perje vržeš v vodo, prevrevaš en 5 minut in odcediš, s tem odstraniš svinarijo in neprijeten okus (zelo pomembno).
No pol pa spet naliješ vode čez in daš na ogenj, v to brozgo vržeš surovo maslo. js ga dam na 100 g perja 250g masla (en zavitek).
Vse skupaj naj ti narahlo vre v pokriti posodi, čimvečkrat zmešaš. Nekje se je izkazalo, da več kot 5 ur se ne splača kuhat. Jst kuham od 3-4 ure, nikoli manj. Ko se ta čas izteče, mami,punci al pa babici spizdiš en štumf, un holahopko al kk se že reče no.... saj veš.. un ta rjav... uporabiš ga za filter. Se pravi vso to vliješ skoz štumf, pazi elo je vroče. Natakneš si rokavice in stisneš kolikor moreš. Če imaš doma un stiskač za krompir si zmagal, namreč bolj kot stisneš več boš mel in boljše. Alzo to je pa pol že zmaga, sam ohladiš zadevo, zdaj sploh ni blema daš na balkon in čez par urc se ti nad vodo strdi maslo, ki ga pobereš dol in daš v plastično posodico. Če masla ne misliš takoj porabiti, daj posodico v vročo vodo, da se maslo stopi in uleže v posodo, tako je pol bolj obstojno, ker zrak dostopa samo na površini.
To maslo se lahko uporablja povsod, paziti moraš samo, da ga ne počeš na visokih temparaturah, ker THC sfrči ven, no ne ves ampak zakaj bi frokali
Lahk ti dam en res odličen recept za čokoladne kukije, ki so vedno doživeli pohvale od prav vseh uživalcev.
Čokoladni cookiji
Sestavine Priprava
100 g jedilne čokolade
75 g masla
75 g rjavega sladkorja
150 g bele moke
1 jajce
ščepec soli
ščepec vanilijevega sladkorja
žličko pecilnega praška Čokolado nasesekljaš, da dobiš majhne koščke. Maslo in sladkor s kuhalnico premešaš, da dobiš gladko maso. Jajce razžvrkljaš v drugi posodi in mu dodaš sol in vanilijev sladkor. Razžvrkljano jajce nato postopoma prilivamo k masleni masi in neprestano mešamo. Potem postopoma dodajamo moko (masa bo postala gosta). Na koncu dodamo še nasesekljano čokolado in premešamo.
Z čajno žličko iz mase oblikujemo majhne kupčke in jih polagamo na pomaščen pekač (med posameznimi piškoti in robom pekača naj bo vsaj 1 cm prostora, ker se piškoti malo razlezejo).
Piškote pečemo pri 160-170°C, samo 13 minut.
Svetujem ti, da maso raje vliješ v pekač, ki si ga prej prekril z papirjem za peko in kasneje razrešeš na željene velikosti."