Pomoč pri obiranju

Na splošno o vzgoji konoplje (vršičkanje, sušenje, semena itd.)
zacetek
Prispevkov: 859
Pridružen: 24 Mar 2009, 09:31

Re: Pomoč pri obiranju

OdgovorNapisal/-a zacetek » 04 Sep 2009, 16:03

haha to se teb zdi da cveti 2 meseca mesec bi pa reko

JamaicanPearl
Prispevkov: 1461
Pridružen: 23 Apr 2008, 15:13

Re: Pomoč pri obiranju

OdgovorNapisal/-a JamaicanPearl » 04 Sep 2009, 16:39

počaki še najmanj mesec dni pa bo
zdle še niti PRIBLIŽNO ni.
If you want peace, prepare for war !

baad
Prispevkov: 163
Pridružen: 19 Jul 2009, 16:01

Re: Pomoč pri obiranju

OdgovorNapisal/-a baad » 04 Sep 2009, 17:07

pomoč pri obiranju

Porezati, pokositi dozorelo rastlino ni umetnost. Potrebno je le paziti na določene podrobnosti s pomočjo katerih lažje ugotovimo kateri dan je pravi za bero. Rabimo povečevalno steklo, da obdržimo situacijo v svojih rokah.
Z bližanjem zime tudi sadike popolnoma sledijo ritmu letnih časov in se spreminjajo iz dneva v dan. Sadikam, ki še niso pripravljene na mraz se bodo na listih začele pojavljati rdečkaste lise. Ta kromatična sprememba se pripeti samo zato, ker rastlina ne uspe več absorbirati magnezija in ostalih potrebnih elementov iz zemlje. Če se ta fenomen pojavi tudi v pri vas, ne skrbite, če pride zima čez noč bo končna bera še vedno dobre kvalitete.

Prvi znak, da se sadika bliža zaključni fazi cvetenja, je venenje brazd, ki barvo spreminjajo iz belkasto-prozorne v rumenkasto-rjavo ali rdečkasto in se pričnejo sušiti. Spremeni se tudi izgled smole, če pozorno pogledate, ( s poveč. steklom )lahko na lističih in socvetjih opazite viskozno smolo, ki se tvori v žleznem tkivu, imenovanem trihom ( žleze se ob pogledu s prostim očesom zdijo kakor laski).
Tam se tudi koncentrirajo kanabinoidi in terpeni, ki dajejo konoplji vonj. Pozorni moramo biti kdaj se iz prozorne barve spremenijo v jantarno. Posplošno velja, da je sadika pripravljena za škarje, ko je 70% kateregakoli opazovanega dela rastline, jantarne barve. Jantarna barva laskov ( trihomov ) preprosto pomeni, da je sadika dozorela.

P.S.:

Bera konoplje je sektor agrikulture, katerega je tehnološki napredek spregledal; ostaja torej opravilo, ki zahteva veliko ročne spretnosti. To je veja agrikulture kjer duh prijateljstva in izkušnje še vedno združujejo ljudi različnih socialnih ali kult. značilnosti.
Konoplja ni nič drugačna od večine kmetij. izdelkov: klije aprila-junija, dozori septembra-oktobra ( razen dol. sorte).
Kot ostale rastline se konopljo, poreže, odstrani večje liste, in prične sušiti. Ko je enkrat posušena se lahko transformira v nešteto produktov... od zdravil do barv, tkanin, izolativnih mat., olj, moke, itd. Konopljina letina je izjemno dragocena, saj je čisto vsaki del rastline uporaben za nek dol. namen.


Povzeto iz članka: Bag of dreams, SHANTIBABA, vzreditelj pri Mr Nice Seedbank, eden največjih svetovnih izvedncev genetike in konopl. semen. Oče nek. najbolj znanih sort, med drugim: White Widow ter Super Silver Haza

lp
PRIHODNOST JE ŽIVETI Z MATI NARAVO - vštric

zrina7
Prispevkov: 24
Pridružen: 10 Apr 2009, 01:00

Re: Pomoč pri obiranju

OdgovorNapisal/-a zrina7 » 04 Sep 2009, 17:40

hvala baad za ta povzetek.

Uporabniški avatar
Lacna-Pljuca
Prispevkov: 454
Pridružen: 15 Jul 2006, 15:00

Re: Pomoč pri obiranju

OdgovorNapisal/-a Lacna-Pljuca » 04 Sep 2009, 22:26

Ja, pa ni fora v teh laskih k jih vids s prostim ocesom. Tisto rjavi/beli velja za trihome k jih vids sam z lupo.

baad
Prispevkov: 163
Pridružen: 19 Jul 2009, 16:01

Re: Pomoč pri obiranju

OdgovorNapisal/-a baad » 04 Sep 2009, 22:31

tako je
PRIHODNOST JE ŽIVETI Z MATI NARAVO - vštric


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 14 in 0 gostov



Opozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.