Narava je zakon aka organsko

Na splošno o vzgoji konoplje (vršičkanje, sušenje, semena itd.)
ALp
Prispevkov: 480
Pridružen: 22 Apr 2006, 14:01

Re: Narava je zakon aka organsko

OdgovorNapisal/-a ALp » 11 Nov 2008, 12:01

če te za indoor zanima, ti ne morem povedat, ker ga ne furam. Bi pa kamot imel enake ali pa še boljše rezultate kot pri kemiji. Tuki moraš potem gledati še denar, ki ga zapraviš za zemljo, ki jo pri kemiji za vsak grow zamenjaš, pri bio jo ponovno uporabiš. Pol so tu še gnojila ipd.

outdoor sm pa lukne kopal na roke na dan ko so šle rože vn, pa še to ful pozno, tko da je bv, da ti sploh pravim kaj.

ALp
Prispevkov: 480
Pridružen: 22 Apr 2006, 14:01

Re: Narava je zakon aka organsko

OdgovorNapisal/-a ALp » 11 Nov 2008, 12:33

evo tle je en domač mix za štartanje lubic. Fora tega miksa je, da zagotavlja vsa potrebna hranila za vsaj tri tedne in več.
- kompost
- črvni kompost
- žagovina
- kremenčev pesek al pa podoben pesek (kremenčevga moram še probat)

Brez problema lahko štartam brez črvnega komposta. Sam ga imam na voljo in ga uporabljam, saj ga imajo rastline ful rade. Dosti prispeva k temu, da rože dolgo ne rabijo dodatne hrane.

Lahko bi dal tud kokos, in dal recimo manj komposta. Ne pretiravat z žagovino, ker odlično zadržuje vlago, sploh pa če mešaš kokos zraven. Prav tako ne pretiravat s peskom, ker potem boste mel mix, kjer voda steče skozi, brez, da bi se cel mix lepo napojil z vodo. To je ful pomembna stvar!

Črvnega komposta jaz nikol ne dam več kot 20% mixa. S kompostom ne morem falit, kar se tiče predoziranja. Zame je alternativa kupljeni zemlji in pa kokosu.

Jaz recimo skoraj zmeraj delam mikse po občutku, malo kdaj uporabim ista razmerja al pa iste sestavine.

Zdej sm najdu v gozdu eno ful fajno zemljo, k ma zelo velik procent gline. Se mi je tuki lepo posušila in je, kot vidim, zelo primerna za uporabo v vseh nadaljnih miksih, ki jih bom delal. Fora gline? Zadrževanje vlage, odlična sposobnost enakomerne razporeditve vode po celmu mediju, vezanje hranil, da se le ta ne izperejo. Zagotavlja tudi zrak, ker ustvarja zračne žepke v mediju. V glavnem super stvar.

Kot sm reku, nekih natančnih razmerij vam ne morem dat, lahko pa mi navedete material, ki ga želite uporabit, pa vam bom z veseljem pomagal.

GanjaKmet
Prispevkov: 1313
Pridružen: 24 Nov 2004, 19:47

Re: Narava je zakon aka organsko

OdgovorNapisal/-a GanjaKmet » 11 Nov 2008, 14:43

Se strinjam, da je domači kompost najboljša stvar. Samo si pa za moje pojme prevač zakompliciral s tole mešanico.

Kot vsi vemo se kmopost dela po plasteh, in med vsako plastjo bilo česa (listje, trava, odpadki gospodisntva(ne prekuhani), žaganje,zemlja krtine,pepel itd....) se doda tudi plast kamene moke (fini pesek). Sem in tja pade tudi plast hlevskega gnoja ki vsebuje črve, natančneje kaliforniske deževnike, ki jih najdemo v vsakem kupu gnoja na dnu kupa, jih kar mrgoli.
Ti deževniki se naselijo po celem kompostu, in so nujni stanovalci poleg mikroorganizmov, ki jih je tudi pametno dodati v kompost, recimo kakšno plast BIO Valentina itd. Če dodamo kvalitetne mikroorganizme in deževnike, je proces mnogo hitrejši, kot da čakamo, da se sami sčasoma naselijo.

Tak kompost potem mešamo z zemljo iz jame cca. 30% komposta, pa še kakšen perlit, agrogel, lahko plast gline (ki jo ponavadi damo na dno jame v obliki nekakšne sklede da zadržuje vodo) če je takšen teren, da voda rada odteka.

Tolko o izdelavi kvalitetnega komposta in dodajanja v jamo. Tak kompost ima moči vsaj za pol leta, ne samo za 3 tedne, kameno moko, deževnike, mikrorganizme pa že vsebuje tako ali tako. Glede materialov, ki jih dodajamo v kompost- čim več različnih plasti bilo česa organskega, samo da ni prekuhano, špricano, strupeno(oreh itd).

Nikakor ne more biti alternativa kokosu, ker je kokos(prazen) in ga je treba stalno dognojevati, kvečjemu se mu lahko doda kakšno plast koksove šote, za zadrževanje vlage.

ps. Kamena moka(fini pesek) zadržuje vlago, nasprotno od zgoraj napisanega, da voda lažje teče skozi če je preveč le tega.
Spoznavanje narave in družbe (SND)

ALp
Prispevkov: 480
Pridružen: 22 Apr 2006, 14:01

Re: Narava je zakon aka organsko

OdgovorNapisal/-a ALp » 11 Nov 2008, 16:56

Rad kopliciram. Lahko bi enostavno samo kompost upporabil pa bi blo kul.

Trenutno kompostiram na način, ki bo kompost nardilo še bolj "zračen". Ugotovil sem namreč, da v loncih kokos ne potrebujem. Mi kompost zelo dobro služi, kot primarna stvar v miksih.

Glede mikroorganizmov se čist strinjam. Sam tudi uporabljam razne rastline, ki so znane po tem, da kompost na polno aktivirajo. Koprive recimo.

Kameno moko sem sam začel šele pred kratkim uporabljat in jo bom zagotovo uporabljal tudi v kompostu. Mikroorganizmi and stuff kot si rekel.

V kompostu imam pa tako ali tako polno črvov, tako da mi jih ni potrebno ravno naseliti. Gnoja uporabljam v bolj majhnih količinah, ker stremim k temu, da uporabljam čim več rastlinskega materiala. Je pa za dodajanje v outdoor lukne takle kompost, ki si ga ti opisal super! Sam lukne to leto sicer pripravljam popolnoma drugače. Se razpišem kdaj drugič...

Za odtekanje vode je glina kul ja, sam jaz sem bolj govoril o tem, da ti fajn razporedi vodo v mediju, zato jo je fajn namešat skozi cel medij. Sploh primorci boste s tem veliko profitirali. JE pa super glina indoor namesto perlita, vermakulita ipd.

Ja, mleti pesek oz fini se razlikuje od peska o katerem sem sam govoril.

Da poudarim, jaz sem frik za uporabljanje materialov, ki so na voljo v naravi. Perlita nisem nikoli uporabljal in ga najbrž tudi ne bom. Kremenčev pesek je dobra alternativa. Agrogel sam osebno ne potrebujem, za tiste ki ga, pa je tukaj glina in žagovina, kamena moka ipd. To je seveda samo moje mnenje glede teh dveh produktov.

Glavno pri miksih mi pač je, da dobro zadržujejo vlago in da je vse skupaj zračno.

BIG
Prispevkov: 2750
Pridružen: 04 Okt 2005, 12:10

Re: Narava je zakon aka organsko

OdgovorNapisal/-a BIG » 12 Nov 2008, 09:18

Quote:

Samo si pa za moje pojme prevač zakompliciral s tole mešanico.







hahahahaah a poiščem tvoj soil mix v temi outdoor 08
Enjoy what is natural

GanjaKmet
Prispevkov: 1313
Pridružen: 24 Nov 2004, 19:47

Re: Narava je zakon aka organsko

OdgovorNapisal/-a GanjaKmet » 12 Nov 2008, 13:59

hahahaha v 2008 je še kar normalen, moraš poiskati tistega iz 2004
Spoznavanje narave in družbe (SND)

lasulja
Prispevkov: 2715
Pridružen: 21 Jun 2007, 13:14

Re: Narava je zakon aka organsko

OdgovorNapisal/-a lasulja » 12 Nov 2008, 14:29

Vam povem še moj recept. Ta pride u poštev zame, biga in še kako lenobo
Luknja cca 30x30, globine 50 na dno agrogel (ene 2 žlici), potem plast zemlje s placa (cca 1/3 luknje) ostala zemlja s placa pomešana z briketi od plantele (cca dve pesti na luknjo) pa do vrha. Slike rastlin poglejte v napredni outdoor (shiva & baggi), je pa blo gor v povprečju 400 g po rastlini. V času rasti ni bilo niti enkrat dognojeno ali zalito tako da lahko komot prišparate hrbte.
police in helicopter search for marihuana ...

GanjaKmet
Prispevkov: 1313
Pridružen: 24 Nov 2004, 19:47

Re: Narava je zakon aka organsko

OdgovorNapisal/-a GanjaKmet » 12 Nov 2008, 14:38

Letos je meni guano prišparal hrbet hahahahha, to je najbolj koncentrirana varianta lahka za prenašat. V luknjah imam zaenkrat perlit,kameno mokico in guanota eno merico v vsako jamo. To je res najlažje doslej, kar sem nosil.
Spomladi še malo zrahljam, sipnem agrogel, potem pa kakšne 2 meseca brikete potresat, ko bom hodil okopavat.

Maš prav lasulja, škoda hrbet lomit.

Ultralight serija 2009 mix
Spoznavanje narave in družbe (SND)

germ
Prispevkov: 263
Pridružen: 14 Feb 2008, 18:46

Re: Narava je zakon aka organsko

OdgovorNapisal/-a germ » 12 Nov 2008, 18:56

evo najdu mal uporabnega branja o kompostu
http://bor.czp-vecer.si/vecer2000_XP/200...6%20PAG-VRT.PDF

masterblaster
Prispevkov: 998
Pridružen: 12 Maj 2007, 20:48

Re: Narava je zakon aka organsko

OdgovorNapisal/-a masterblaster » 10 Dec 2008, 15:00

enkrat sem pisu o peletih sladkorne pese,pa sem se mal zajebu ..no rečmo da smo se z zamejci mal narobe zastopli ,tukaj je link :
www.biofert.at npk = 5/1.5/15 + polno mikroelemtov


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 14 in 0 gostov



Opozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

cron