Kako narediti nekaj svojih semen

Na splošno o vzgoji konoplje (vršičkanje, sušenje, semena itd.)
mofo
Prispevkov: 592
Pridružen: 01 Feb 2005, 14:24

Re: Kako narediti nekaj svojih semen

OdgovorNapisal/-a mofo » 31 Avg 2008, 17:28

Quote:

ja drugič bo treba prej razmišljat, ker x ima dosti opravkov zraven uživanja in zato nemorem in niti se mi ne da več biti pogosto prisoten tukaj ter popravljat napake.




al pa če bi bil ti manj pokolovski...door nr.3?

Quote:

tako kot si prej napisal ni bilo opazno da se zavedaš razlike med sorto ter vrsto in sorry ampak še zdaj se mi zdi da ti ni čisto jasno. različne vrste imajo različno genetiko, sorta/pasma/rasa pa je element znotraj vrste, se pravi vse sorte so čez 98% identične, torej genetska zasnova očitno ni popolnoma drugačna... in zato se je tudi smiselno zanašat na že sprejeta odkritja. enako kot npr. newtonovi zakoni dinamike, ali jih akceptiraš in uporabljaš, ali pa se zapreš v sobo in poskušaš sam odkrit nekaj kaj je že dolgo definirano.




rofl. fnt kulega, a se ti sploh zavedaš kaj pomeni 2% razlika v genetski zasnovi? očitno ne.

Quote:

Dj pa mislim da mu prav dol visi kaj si neki slo.mofo misli o njegovi selekciji. lahko odpreš temo v njegovem forumu in se tam poskušaj prepirat glede votlih stebel, zelo dvomim da se ti bo sploh odzival. tvoja "opazovanja" nimajo prave mere ker noben ne ve za tebe ali tvoje testiranje moških rastlin. mofo...who the fuck is mofo?




kaj maš ti sploh tle neki za ocenjevat kolk imajo moja opazovanja mere? to delam zase, če koga zanima in lahko kaj dodam v tej smeri, zakaj pa ne?

Quote:

to vse nima veze z mojo kožo in da ne morem iz nje, ker itak noben ne more iztopit iz kože, s tem da jaz niti nočem ker sem ravno prav rjav




a res? noben ne more iz svoje kože? kdo bi si mislil

Quote:

želim pač da bi še slovenci malo bolj razumeli in dosegli dobre rezultate v relativno kratkem času, ne pa nekaj na slepo po svoje ker je dejansko škoda časa. seveda pa lahko delaš kako ti paše ...it's your life... upam da ti bo kaj finega uspelo in bistveno je da boš užival produkte tvojih igric. happy growing!




evo ga, tukaj dejansko prvič napišeš kaj si res misliš o slovenskem križanju sort, waste of time. seveda pravi breeding v sloveniji dela samo XyZ ker on edini ve kaj je REAL breeding , pa še povedal si tako kot, da smo slovenci edini, ki delamo križance na tak način

itak pa sam veš, da je semenk in križancev že itak tolk, da nekdo, ki dela svoje mu je to veselje in če mu to nebi bilo zanimivo bi si lahko itak zbral med miljon križanci, ki so dandanes na voljo.

bom iskren, prov fino te je zbadat, da prideš mal vn iz brloga

XyZ
Prispevkov: 1729
Pridružen: 10 Okt 2005, 23:02

Re: Kako narediti nekaj svojih semen

OdgovorNapisal/-a XyZ » 14 Sep 2008, 13:41

Quote:

rofl. fnt kulega, a se ti sploh zavedaš kaj pomeni 2% razlika v genetski zasnovi? očitno ne.



~rofl ja, ker jaz se zavedam genetske raznolikosti in enakosti znotraj vrste, ti pa očitno res ne če še vedno misliš da je popolnoma drugačna zasnova kot si prej napisal.

Quote:

kaj maš ti sploh tle neki za ocenjevat kolk imajo moja opazovanja mere? to delam zase, če koga zanima in lahko kaj dodam v tej smeri, zakaj pa ne?



~Znam dobro presodit take stvari ker se že dalj časa ukvarjam s tem predmetom. vem da delaš iz veselja in za sebe in tudi lepo da poskušaš dodajat v to smer na slo forumæek. ni pa dobro da preprosto ne akceptiraš par popravkov in se raje greš neko mofo zbadanje.
ne pozabit izvor moje korekcije ...edino zakaj sem se odzival tukaj je bilo zato ker sem hotel pomagat, ko si mislil da moraš vzeti klone od čim več žensk pa glede selekcije moških.
0k reveg smo hitro razjasnili.
drugo pa citiram;
Quote:

za tipa pa najbolje, da si zbereš najhitrejše rastočega



iz mojega vidika to sploh ne bi bilo narobe, če bi le napisal v prvi osebi, torej da si ti pač uporabil hitro rastočega samca, ne pa tako kot je zgoraj napisano v velelniku in da je to najboljše. nikjer nisi definiral za kaj je najboljše izbrat fast growing males.. dejansko je best 4 hemp'
zaradi tega načela pa se ni treba skrbet da bi križanci počasi rastli, če se uporabi tiste bolj slow growing males.. dejanska moč rasti se razvije ravno pri križanju (sploh če je polarna hibridizacija, ie sativa/indica) .. in potem če si še solidni grower, lahko imaš pol metra dolge bude brez vege'

moške konoplje ki rastejo prehitro, so generalna napaka za high THC breeding (ask any pro if you want:) ...tukaj se tudi sesuje tvoj namišljen koncept popolne raznolikosti znotraj vrste, čeprav je že itak po sebi nesmiseln. Vse sorte imajo dosti skupnih generalnih značilnosti, seveda pa so določene specifične razilke med vsakim individualcem. Identičnost niti ni samo znotraj vrste, saj konec koncev smo vsi iz istega planeta. Sesalci smo si dovolj podobni da lahko zdravila testiraš na miši in če je ok, potem bo tudi zelo visoka verjetnost da bo delovalo vredu na večini ljudi. če pa bi imel kakšno rožo iz drugega planeta pa bi lahko trdil da je gentska zasnova popolnoma drugačna. Upam da ti je zdaj vsaj malo bolj jasno, drugač pa sploh nevem zakaj tratim čas da razlagam osnove.

zanimivo tudi da drugim je očitno čist vseeno kaj ti čaraš, zgleda sem bil jaz edini ki te je želel spravit na bolj uspešno pot, ampak ti se raje greš neki larifari… ka0 da je ww ful drugačna sorta in ti nimajo drugi kaj svetovat lol

Vsekakor razumem tvojo situacijo, da zdaj ko si že uporabil tega deda, bi rad zagovarjal svoja stališča, ampak neke predpostavke nažalost niso aktualne reference. no sicer pa z eno generacijo se ti ne bo toliko zjebalo če je bila res dobra matera.

V glavnem pa je pač bolje za bralca da se določene vroče izjave okviri na lastna dejanja in ne posploši, ker bo še kdo drug delal svoja semena in morda iskal informacije tukaj. to je že pravzaprav slabi pristop če nima predizobrazbe v genetiki, ker se novinci lahko drug drugega inficirajo z takimi ali drugačnimi trditvami, ki niso povsem narobe napisane ampak le usodno nenatančne. (sem pa jaz tud bil že kdaj malo nenatančen, ampak boli te q v končni fazi, saj this is just a forum & not the uni:)

sorry za relativno pozni odziv ampak malo sem še bil na morju (tukaj v slo pa je tako depresivno vreme:(

lp, good luck & happy crossing in the future
Cannabis~Researcher

mofo
Prispevkov: 592
Pridružen: 01 Feb 2005, 14:24

Re: Kako narediti nekaj svojih semen

OdgovorNapisal/-a mofo » 14 Sep 2008, 20:44

lepo si se razpisal spet in ti moram dat prav na vsakem argumentu čeprav bi te rad še malo zbadal heh (nic boljsega za počet trenutno )

sicer ne vem točno katere popravke si imel v mislih, ko si napisal, da jih ne sprejmem, ko sem se že takoj strinjal s tabo, da je ta metoda revega in križanja z različnimi dedci najboljša samo, da verjetno nima noben (pomoje tudi ti ne - vsaj kar se selekcije dedcev tiče, verjetno tudi ti izbereš najboljšega in ne križaš z vsemi in potem sporabavaš semena od vseh?) dovolj časa, da bi se tako poglobil v takšno križanje in pa povdaril to, da pač težko revegaš super outdoor bilko s katero hočeš križat zato pač vzameš klone od tistih, ki so ti všeč in potem po testiranju končnega produkta presodiš kateri klon je res najboljši. ti pa si pač namesto, da bi rekel, da je to za outdoor mogoče res najboljša metoda raje napisal nekaj v smislu, da itak noben ne dela prave outdoor selekcije kar v tem kontekstu nima ravno smisla.

verjetno pa sem tudi jaz kriv, da nisem že takoj povedal, da moj nasvet jemanja klonov pali, če furaš outdoor za indoor pa je tvoja metoda vsekakor boljša.

rastafella
Prispevkov: 678
Pridružen: 05 Jan 2008, 12:40

Re: Kako narediti nekaj svojih semen

OdgovorNapisal/-a rastafella » 15 Apr 2009, 12:58

YO...me zanima ce ima mogoce kdo deep chunk cvetni prah...mam namen probat Dc x Bb...bi znala bit ulitimate indica..hudih razseznosti...no ce kdo ma bi lepo prosil...drugace pa dajte se se mal kregat tule ,hehehe tale mapa kako narediti nekaj svojih semen je Nr1...Lp
Leaves of seven you r n Heaven!!!

lasulja
Prispevkov: 2715
Pridružen: 21 Jun 2007, 13:14

Re: Kako narediti nekaj svojih semen

OdgovorNapisal/-a lasulja » 15 Apr 2009, 13:39

dc x bb je že xyz delal kar vem, samo ne vem kako je prišlo ven. ti pa dam en hint dc x cocoa kush probi naredit IMO fakin boljše
drugače pa pejdi do kolega, že veš katerega pa ga užicej za seme dc, bi mogu imet še mojega če pa prou ne najdeš me pa kontaktirej pa bova rešla, bi mogu met kakega samca u boxu hihihiihihii
police in helicopter search for marihuana ...

rastafella
Prispevkov: 678
Pridružen: 05 Jan 2008, 12:40

Re: Kako narediti nekaj svojih semen

OdgovorNapisal/-a rastafella » 15 Apr 2009, 13:55

Jej hvala da ,si mi osvezil spomin..prav mas...celo debata je tekla o tem...thx lasulja..on my way..Lp
Leaves of seven you r n Heaven!!!

dzezvick
Prispevkov: 480
Pridružen: 11 Nov 2008, 08:03

Re: Kako narediti nekaj svojih semen

OdgovorNapisal/-a dzezvick » 23 Maj 2010, 14:09

Ej folk, k če mam jz purple tops violo, indoor, in sm opazu da se v spodnjem delu bilke začenjajo delat semena, se prau je par moških bananc oplodilo lastno rastlino, a bodo ta semena pol feminized al kuko?
Arabska molža je zakon!

weedster
Prispevkov: 2319
Pridružen: 30 Okt 2007, 14:08

Re: Kako narediti nekaj svojih semen

OdgovorNapisal/-a weedster » 23 Maj 2010, 21:42

Ne .. hermiči bojo.
<3 Mary Jane !

rasta11
Prispevkov: 1262
Pridružen: 27 Mar 2006, 15:16

Re: Kako narediti nekaj svojih semen

OdgovorNapisal/-a rasta11 » 30 Maj 2010, 18:59

Bi se obneslo naredit cross med sativo ko zgodaj konča pa kakim hibridom vzunaj ? kao za naše podnebje primeren kross , kateri bi rastel zunaj več generacij?
Konoplja.org
Izobrazevalna in poucna stran o nasem najljubsem zeliscu

lasulja
Prispevkov: 2715
Pridružen: 21 Jun 2007, 13:14

Re: Kako narediti nekaj svojih semen

OdgovorNapisal/-a lasulja » 31 Maj 2010, 09:31

Zakaj pa ne?
police in helicopter search for marihuana ...


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 11 in 0 gostov



Opozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

cron