Stran 1 od 1

Tehnološki postopek pridelave konopljinega olja

Objavljeno: 15 Nov 2014, 13:03
Napisal/-a jah
Zdravo odpiram novo temo. Rbil bi pomoč od koga od vas, kateri ima doma obrt z industrijsko konopljo. Kot že naslov pove, bi rabil izvedeti čimveč o tehnološkem postopku pridobivanja jedilnega konopljinega olja. (Zaželjeno celoten proces od setve semen do končnega produkta. Zaželjeno tudi da se vsako fazo procesa tudi malo opiše.) Če mi lahko kdo svetuje kako dobro knjigo na temo industrijske konoplje (lahko tudi v angleščini), bi bil zelo hvaležen.

Sem zelo razočaran nad slovenskimi knjižnjicami, saj je nivo informacij dobesedno pod nivojem oziroma totalno nikakav. Na temo industrijske konoplje je toliko malo gradiva, da brezveze ni omenmbe vredno.

Potrebujem, pa zato, ker pišem diplomo o razširjenosti ter uporabi industrijske konoplje na slovenskem in svetovnem trgu.

Če se ima kdo namen razpisati dobrodošel. Mogoče tema ostane pod sticky, ker bi mogoče koga v prihodnjosti tudi zanimal teh. postopek pridelave. ČE ne dugega, če tema ne bo obrodila sadov, bom sam spisal, ko bo diploma končana. Mogoče še kako debato odprem, z koristnini informacijami glede zakonodaje pri nas, ter drugod po svetu.

Hvala, Lep pozdrav