Tehnološki postopek pridelave konopljinega olja

Vzgoja in predelava konoplje v industrijske namene.
Uporabniški avatar
jah
Prispevkov: 651
Pridružen: 09 Okt 2010, 13:14
Kraj: Mariborska cesta 7, Celje

Tehnološki postopek pridelave konopljinega olja

OdgovorNapisal/-a jah » 15 Nov 2014, 13:03

Zdravo odpiram novo temo. Rbil bi pomoč od koga od vas, kateri ima doma obrt z industrijsko konopljo. Kot že naslov pove, bi rabil izvedeti čimveč o tehnološkem postopku pridobivanja jedilnega konopljinega olja. (Zaželjeno celoten proces od setve semen do končnega produkta. Zaželjeno tudi da se vsako fazo procesa tudi malo opiše.) Če mi lahko kdo svetuje kako dobro knjigo na temo industrijske konoplje (lahko tudi v angleščini), bi bil zelo hvaležen.

Sem zelo razočaran nad slovenskimi knjižnjicami, saj je nivo informacij dobesedno pod nivojem oziroma totalno nikakav. Na temo industrijske konoplje je toliko malo gradiva, da brezveze ni omenmbe vredno.

Potrebujem, pa zato, ker pišem diplomo o razširjenosti ter uporabi industrijske konoplje na slovenskem in svetovnem trgu.

Če se ima kdo namen razpisati dobrodošel. Mogoče tema ostane pod sticky, ker bi mogoče koga v prihodnjosti tudi zanimal teh. postopek pridelave. ČE ne dugega, če tema ne bo obrodila sadov, bom sam spisal, ko bo diploma končana. Mogoče še kako debato odprem, z koristnini informacijami glede zakonodaje pri nas, ter drugod po svetu.

Hvala, Lep pozdrav
welcome to my lab where you can choose your own dreams.

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 2 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

cron