Stran 2 od 2

Re: Proteinski prah jedilne konoplje

Objavljeno: 22 Jul 2016, 09:23
Napisal/-a passion
semena so dejansko dobrega okusa, včasih si kupim olupljena in jih jem kar tako. ampak ta prah, to pa ne vem zakaj je takšnega okusa :D sej sam okus niti ni problem, že zdržim, ampak tekstura, ko bi jedel mivko :lol:

Re: Proteinski prah jedilne konoplje

Objavljeno: 24 Jul 2016, 15:50
Napisal/-a rastagurlx90
Ja pa skor zihr je kakšen slovenski proizvajalec... se zanimam.. če najde kdo bi prosla link.. pa mogoče malo več informacij ;)

Re: Proteinski prah jedilne konoplje

Objavljeno: 24 Jul 2016, 19:43
Napisal/-a johanson
tak okus in občutek žagovine je zato, ker je to stranski proizvod olja.....olje lažje stisnejo, če je konopljino seme neoluščeno.
Ko gre to seme z lusko vred skozi prešo, se luske in meso stisnejo in polomijo v prah. Luska daje občutek v ustih MIVKE, poleg tega se tudi malo temperaturno pregreje. Čeprav trdijo oljarji, da je HLADNO stiskano, je to le delno res. Jaz sem meril temperaturo olja in je imelo 46 sr. C. vendar pa luske prihajajo iz stroja še dosti bolj vroče.

Re: Proteinski prah jedilne konoplje

Objavljeno: 25 Jul 2016, 10:45
Napisal/-a bosces
Oljarji imajo različne kvalitete stiskalnic, eni jih nabavljajo za par tisoč evrov eni pa za 15-20k in posledično je razlika tudi v kvaliteti olja in ostalih produktov.
Proteini so pač fina frakcija, ki nastane pri mletju lusk in ne more biti drugega kot MIVKA, ker je to pač moka kot vse ostale moke.
Če si zabašeš žlico bele moke v usta bo občutek tudi podoben mivki...
Sem pa opazil, da eni prodajajo za proteine kar grobo frakcijo ki je prej moka kot protein. (konopljina moka je bolj groba od proteina)

Re: Proteinski prah jedilne konoplje

Objavljeno: 25 Jul 2016, 16:02
Napisal/-a johanson
če si zabašeš belo moko -ni kot mivka!
Nihče ne dela konopljine moke iz celega oluščenega zrna, ampak iz odpada po stiskanju olja in to skupaj z lupino-LUPINA dela moko MIVKASTO.
Če bi konopljino seme prej oluščili in zmleli, bi imeli krasno-MEHKO moko, tako pa so zraven luske in to je tisto.
Konopljino moko bi čisto lahko prodajali po znatno nižji ceni kot jo prodajajo zdaj. Npr. jaz sem kupoval ostanke od stiskanja olja po 1 eur za kg, v prodaji pa jo najdete po 10 eur, kar je svinjarija.

Re: Proteinski prah jedilne konoplje

Objavljeno: 02 Avg 2016, 17:30
Napisal/-a passion
torej
moka = oluščena in zmleta semena
beljakovinski prah = neoluščena in zmleta semena

pred obema pa se iztisne olje?

torej kaj je point proteinskega prahu? je to samo besedičenje, da se prodaja za več kot je vredno, ker pač imajo konopljina semena visoko vsebnost beljakovin?

torej bi bilo potem po tvojem mnenju najbolje kupiti kar cela semena in jih doma zmleti za uživanje?

Re: Proteinski prah jedilne konoplje

Objavljeno: 02 Avg 2016, 22:27
Napisal/-a bosces
Oboje je iz semen, ki ostanejo po stiskanju olja-luske oz. lupine semena...