Stran 1 od 1

Težave z želodcem (in ostalim)

Objavljeno: 28 Jan 2018, 08:08
Napisal/-a Želodeček
Spoštovani,

doma imamo očeta, ki ima precejšnje težave z želodcem - prosil bi za kak nasvet.

Torej, vse se je začelo s polipozo želodca, nato so mu, v upanju, da bi te težave rešili, del želodca odstranili (ostala je 1/3). In od takrat naprej se pri očetu konstantno pojavljajo težave z bruhanjem. Bil je na ponovnih pregledih, če bi slučajno pri operaciji šlo kaj narobe, a zdravniki trdijo, da je iz njihove strani vse OK.

Zaradi vsega tega bruhanja, ima sedaj oče težave z izredno veliko izgubo teže, počutje se je katastrofalno poslabšalo, dajejo ga težave s psiho in podobno.

Iz tega razloga razmišljamo, da bi poizkusili še s CBD kapljicami - kaj menite? V poplavi ponudbe na netu, ne znamo izbrati najbolj primerne - kaj priporočate? Bi morda bilo zanj bolje izbrati kaj druga - smolo recimo?

Vsak nasvet bo dobrodošel in hvala vam že vnaprej!

Lp, Ž

Re: Težave z želodcem (in ostalim)

Objavljeno: 29 Jan 2018, 23:01
Napisal/-a belivitez
Cbd v prvi fazi definitivno... čimvečji % cbdja (40+) in od kakšnega našega kmeta, ki obvlada stvar... ne neke uvožene ali pa deklarirane izdelke iz Romunije ali pa še huje samo prepakirane v "novo" fensišmensi embalažico... :lol: :lol:

Re: Težave z želodcem (in ostalim)

Objavljeno: 08 Apr 2018, 13:25
Napisal/-a setheh
Sicer je pozen odgovor, ampak mogoče boš vseeno prebral. Poskusi naj tudi z jabolčnim kisom, in sicer tako da 1 do 2 čajne žličke naravnega jabolčnega kisa zmeša z 1 dcl vode in pije do 3 x dnevno. Jabolčni kis je sploh odličen za zdravje.

Druga stvar je t.i. "zlato mleko".

ZLATO MLEKO - recept


Sestavine:
50 - 60 g kurkume v prahu
1-2 čaj. zvrhane žličke mletega črnega popra
1 - 2 čaj. žlički mletega kardamoma
voda
ghi (prečiščeno maslo) ali kokosova mast (nerafinirana)

Postopek:
V kovinski posodici zmešaš vse suhe sestavine. Vmešaš toliko vode, da dobiš gostoto omake in dobro premešaš.
Na malem plamenu zmes pri konstantnem mešanju počasi vreš 5-7 min., oziroma toliko časa, da se zmes zgosti v pasto.
Dodaš ghi ali kokosovo mast, in sicer toliko, da se vse sestavine lepo povežejo skupaj. To je običajno pribl. 3 jušne žlice.
Pasto daš v čist steklen kozarec (tisti manjši od ajvarja so v redu za to količino), počakaš, da se nekoliko ohladi in jo nato daš v hladilnik. V hladilniku zdrži do 2 tedna.
Zlato mleko narediš tako, da v 1 dcl mleka (najbolje kozjega, vendar je kravje tudi OK) daš 1 čajno žličko paste in to ob konstantnem mešanju zavreš. Po želji lahko sladkaš - če uporabiš med, moraš obvezno počakati da se zlato mleko ohladi na sobno temp.
Uživaš vsak dan. Deluje protivnetno na celo telo, protirakavo, super za prebavila in čisti pljuča.