Medicinska konoplja za depresijo, PTSD in OCD

Uporaba konoplje v zdravstvene namene.
aNt
Prispevkov: 5
Pridružen: 05 Feb 2017, 22:21

Medicinska konoplja za depresijo, PTSD in OCD

OdgovorNapisal/-a aNt » 05 Feb 2017, 23:12

Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje z zdravljenjem OCD simptomov s konopljo ali ekstrakti.

Od vseh problemov me OCD še najbolj obremenjuje, saj se mi dogaja da nekontrolirano izbruhnejo iz mene določene besede, ki so namenjene temu, da bi zaustavil kako neprijetno misel ali spomin.
Ko sem sam, so ti izbruhi zelo glasni in jezni (jeza je usmerjena name), ko pa je kdo okoli mene, pa zaenkrat še uspevam, da mi to ne uide, oziroma da besede ponovim čisto na tiho in razen najboljšega prijatelja, tega še ni opazil nihče.

Ampak me je strah, da bi se začelo tisto glasno in jezno pojavljati pred drugimi ljudmi, ali v javnosti...

V bistvu sem bil že tako obupan, da sem si rekel da če se to zgodi, se bom evtanaziral. Nekaj časa sem raziskoval metode za samomor in se na koncu odločil za Pentobarbital, ter tudi našel vir... Ampak ga (zaenkrat še) nisem naročil.

Po tem sem psihiatru povedal za te simptome, in mi je predpisal visoke odmerke SSRI-jev (Paroxetine), ki pa se mi zdi, da pomagali niso nič, če pa slučajno poskušam zmanjšati dozo, pa kljub temu poslabšajo situacijo...

Psihiater vseeno meni, da se je stanje v zadnjih štirih mesecih izboljšalo, ker imam kao neke cilje (istočasno z uvedbo antidepresivov sem začel hujšati - v 4-ih mesecih 18kg) pa zato ker postopoma ukinjam benzodiazepine, od katerih sem po predzadnjem obisku psihiatra postal odvisen (ker mi je napisal 4 škatle malih Helexov, ni mi pa povedal da so mali Helexi enakovredni srednjim Apaurinom ali drugim benzotom, tako da sem v bistvu bil na dvojni dozi več kot mesec dni...


Trave si sicer jaz kaditi ne upam, ker mi povzroča paranojo in to že ob zelo majhnih dozah. Bi pa rad preizkusil nekaj z visoko vsebnostjo CBD-ja, ki bi naj ta problem preprečeval.

Ali imam kakršnekoli šanse da pri nas kaj takega najdem? Za vsako pomoč in informacije bom zelo hvaležen!


P.S. V bistvu sem preizkusil že skoraj vsa psihiatrična zdravila, in nobeno ne pomaga, čeprav nameravam za naslednji obisk pri psihiatru predlagati Tianeptine, ker deluje drugače kot ostali antidepresivi, tak da vsaj eno upanje še imam...

Obstajajo substance, ki moje simptome popolnoma prekinejo, ali pa jih vsaj dovolj zreducirajo, da niso nadležni, ampak so seveda vse ilegalne, razen tega nobena od njih ni dolgoročna rešitev, ker se pri vsem hitro pojavi toleranca ter odvisnost, nakar bi se simptomi tako ali tako vrnili, dodatno pa bi imel še en problem več...

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 2 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.