navadno konopljino olje (iz industrijske k.)

Uporaba konoplje v zdravstvene namene.
ikar
Prispevkov: 34
Pridružen: 20 Jan 2013, 12:30

navadno konopljino olje (iz industrijske k.)

OdgovorNapisal/-a ikar » 20 Jun 2014, 07:31

V naši družini sva dva člana ki redno pijeva konopljino olje iz industrijske konoplje kot vir omega3 in omega6, poleg tega pomaga tudi pri želodčnih težavah.

Po daljšem času uporabljanja olja od enega proizvajalca se je pojavil problem, ker od tega proizvajalca olje nenadoma ni več dobro. Ima zažgan in grenak okus, daleč od okusa po "mandljih" kot ga opisujejo nekateri.

Potem smo kupili olje drugega proizvajalca in pojavi se isti problem, "zažgano" olje. Kličem proizvajalca, ki mi pojasni, da oni dobijo olje v sodih iz tujine in ga pri nas samo polnijo.
Vse jasno....očitno imamo torej na trgu zdaj različne znamke ampak isto olje.


Ker ne bi rad v nedogled preizkušal katero olje bo vendarle spet normalno in ne bo kakega natega (v smislu razredčenosti olja ipd.) me zanima ali mi lahko priporočite katerega drugega preizkušenega proizvajalca? Lahko tudi kot privat sporočilo, da ne bomo delali reklame.


Če se ne motim obstaja nekaj kmetij v Sloveniji, ki sami stiskajo to olje in ga prodajajo? Ampak ne najdem katere...

Any idea, help?

jolie
Prispevkov: 1
Pridružen: 22 Jul 2014, 06:06

Re: navadno konopljino olje (iz industrijske k.)

OdgovorNapisal/-a jolie » 22 Jul 2014, 06:18

Spoštovani !
Ker smo tudi v naši družini večletni odjemalci konop. olja ,
smo se odločili za pridelavo in predelavo te rastline ( ekološka pridelava ). Če bo vse po sreči ( v kar ne dvomimo ) bomo imeli olje na razpolago že v jeseni. Optimalno je, če se stiska sproti, po naročilu in se ne pretaka preveč , ker potem postane hitro " žarko " in je ostrega okusa. Torej - če boste takrat še interesenti, nas z veseljem kontaktirajte.
Vse dobro in LP!

ikar
Prispevkov: 34
Pridružen: 20 Jan 2013, 12:30

Re: navadno konopljino olje (iz industrijske k.)

OdgovorNapisal/-a ikar » 27 Jul 2014, 12:31

Absolutno sem interesent. Sporočite, ko ga boste imeli na voljo.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

cron