Ekstrakt konoplje učinkovit pri mišjem možganskem

Uporaba konoplje v zdravstvene namene.
Gost

Ekstrakt konoplje učinkovit pri mišjem možganskem

OdgovorNapisal/-a Gost » 16 Dec 2004, 18:24

Ekstrakt konoplje učinkovit pri mišjem možganskem raku


Madrid, Španija
Trenutna debata o medicinski konoplji se vrti o uporabi kot blažilu za bolečine. A ekstrakt te rastline bi laho nekega dne postal temelj zdravil proti raku. Nova odkritja nakazujejo, da lahko ekstrakti konoplje zmanjšujejo možganske tumorje z blokado rasti krvnega ožilja, ki jih prehranjuje.

Manuel Guzman z kolegi iz španske Complutense University so testirali ekstrakt konoplje, znan pd imenom delta-9-tetrahydrocannabinol (THC) na 30 miših z možganskim tumorjem. Raziskovalci so preučili živalsko DNA in identificirali 267 genov, ki so povezani z rastjo krvih žil ali angiohenezo. Kanabinoidi so zavrli vpliv vrste genov, ki so kritično povezani z angiogenezo, poznano kot VEGF mehanizem.

"Blokada mehanizma VEGF predstavlja enega od najbolj obetajočih trenutno znanih antitumornih pristopov," je še dodal Guzman.

http://www.konoplja.org/Novice/Tuje/Ekstrakt_ucinkovit_rak.htm

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 6 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.