Šalabajzerstvo ali veleizdaja - članek Jure Aleksič

Vse o zakonodaji glede konoplje kot droge.
skorc
Site Admin
Prispevkov: 1325
Pridružen: 12 Nov 2004, 10:08
Kraj: Celje
Kontakt:

Šalabajzerstvo ali veleizdaja - članek Jure Aleksič

OdgovorNapisal/-a skorc » 04 Dec 2016, 21:39

Šalabajzerstvo ali veleizdaja - članek Jure Aleksič, revija Zarja
(odlomki)

Nadaljevanje prohibicije. Zlato novinarsko pravilo poročanja o tako morastih štorijah je naslednje: Bralcu zadevo razloži, potem mu jo še enkrat razloži in potem mu razloži, kaj si mu razložil. Zato še enkrat kar se da jedrnato ponovimo.

Progresivni del slovenske zdravniške stroke se je jasno izrekel v podporo konoplji. To je stroka storila tako prepričljivo, da je prepričala parlamentarni odbor, da je ministrstvu zapovedal, naj konopljo umakne iz prve skupine drog in nas s tem končno odreši pravnega stanja, ki se mu smeje napredna Evropa. Parlamentarni odbor je sklepe sprejel z rezultatom 11 proti 0. A ministrstvo je navodila kratko in malo ignoriralo, s čimer je uvajanje konoplje v zdravstvo vsaj še za nekaj časa zaustavilo. Medtem bolniki umirajo v mukah.

.....Za splošno mnenje o Uredbi o Uredbi sem poprosil dva zelo znana slovenska zdravnika, ki sta tudi raje ostala neimenovana. Oba sta mi zelo jasno namignila, da so na ministrstvu za zdravje svojo nalogo opravili šokantno nekompetentno. »Svojo osnovno nekompetentnost so dokazali že s tem,« je potrdil eden od njiju, »da še enkrat več niso znali uporabiti niti terminov krovne konvencije ZN. S katero torej še naprej ostajamo v grozljivem konfliktu.«


........Da je bil dan za zagovornike konoplje še bolj zmagovit, je odbor za zdravstvo sklepa sprejel z neverjetnim izidom 11 proti 0. Neverjetnim pravimo zato, ker si težko predstavljamo, da bi se slovenska politika tako poenotila celo v primeru invazije vesoljčkov.

A kot smo rekli na začetku: zdelo se je, da stvari zelo lepo napredujejo, potem pa je ministrstvo ustvarilo Uredbo o Uredbi. »V bistvu je takole,« nam je zaupal eden od obveščenih v zdravniški stroki, ki v tej deželi strahu raje ostaja neimenovan, »na ministrstvu so od sebe dali skrpucalo. Pravzaprav spakedranščino, ki je za povrh še brez pojasnitvenega dokumenta, tako da resna razprava na podlagi tega gradiva sploh ni mogoča. Tako kot piše, ima lahko zdaj pravzaprav vsak svojo legitimno teorijo, kaj vse skupaj v praksi sploh pomeni. In zaradi pravne zmede nam grozi, da bo po novem še toliko več prepuščeno presoji policistov, sodnikov in tožilcev. Nedovoljeno gojenje konoplje pa, ne pozabimo, lahko prinese celo deset let zapora!«
Priponke
18_20_Zarja_48-konoplja.jpg
Šalabajzerstvo ali veleizdaja - članek Jure Aleksič, revija Zarja
18_20_Zarja_48-konoplja.jpg (1.67 MiB) Videno 9376 krat
18_20_Zarja_48-konoplja2.jpg
Šalabajzerstvo ali veleizdaja 2 - članek Jure Aleksič, revija Zarja
18_20_Zarja_48-konoplja2.jpg (944.61 KiB) Videno 9376 krat

belivitez
Prispevkov: 1690
Pridružen: 03 Maj 2012, 20:43

Re: Šalabajzerstvo ali veleizdaja - članek Jure Aleksič

OdgovorNapisal/-a belivitez » 06 Dec 2016, 10:28

Sej nevem kaj bi rekel na to.... se smejat ali kar razjokat? Po mojih napovedih, konoplje uradno žal nebomo videli v lekarnah vsaj še 5 let. Žal preteče ogromno časa in muk preden se pri nas kaj premakne.... :?


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 5 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

cron