Represija pridobljena s prevodom! - NUJNO PREBERI!

Vse o zakonodaji glede konoplje kot droge.
skorc
Site Admin
Prispevkov: 1325
Pridružen: 12 Nov 2004, 10:08
Kraj: Celje
Kontakt:

Represija pridobljena s prevodom! - NUJNO PREBERI!

OdgovorNapisal/-a skorc » 07 Dec 2015, 15:32

Pozdravljeni
Prosim, ce si preberete clanek, ki je bil objalvjen v NEDelo, dne 6.12., stran 17 z naslovom: Represija, pridobljena s prevodom

V prilogi je fotografirani clanek..

Pomembno je predvsem za tiste, ki so bili kaznovani za rastlino konopljo in jim je bila odvzeta oprema za gojenje rastline konoplje!

Obvezno si preberite vse konvencije, in definicije!

Prijetno branje.
Komentarji dobrodosli :)

Clanek-NEDELO_represija.jpg
Represija pridobljena s prevodom
Clanek-NEDELO_represija.jpg (133.26 KiB) Videno 11443 krat

Uporabniški avatar
setheh
Prispevkov: 1012
Pridružen: 09 Maj 2011, 15:59
Kontakt:

Re: Represija pridobljena s prevodom! - NUJNO PREBERI!

OdgovorNapisal/-a setheh » 08 Dec 2015, 08:17

Sem prebral članek. Nekako me niti ne presenečajo več take stvari v tej državi. Škorc, napisal si, da je pomembno predvsem za tiste, ki so bili kaznovani za rastlino konopljo... Pa misliš, da bi se dalo na podlagi tega dejstva (iz članka) dejansko kaj doseči na sodišču čisto na ravni posameznikovega primera? Sem kar malo skeptičen.
"Zelišče je zdravilo naroda; alkohol je njegovo uničenje." — Bob Marley

skorc
Site Admin
Prispevkov: 1325
Pridružen: 12 Nov 2004, 10:08
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Represija pridobljena s prevodom! - NUJNO PREBERI!

OdgovorNapisal/-a skorc » 08 Dec 2015, 11:03

Tule se objavljam link na clanek:
http://www.delo.si/novice/slovenija/rep ... vodom.html

Ne glede na to, da je raslina v prvi skupini, je to mišljeno za drogo, vendar, ker je to napacen prevod, se moras drzati osnovnega prevoda konvencije, kjer pa rastline konoplje ni notri, niti je ni notri pri vseh ostalih konvencijah.

Zakaj je ni notri, ker rastlina konoplja brez konoplje ni droga, droga postane sele s predelavo oziroma mora imeti gor vrsicke - konopljo.
Najbolj pomembno pa je, da ima vsaka konvencija definicije besed, ki jih mora sodstvo upostevati.

Recimo, oprema, s katero si proizvajal prepovedano drogo, se pravi rastlina konoplja, ki ima konopljo (vrsicek), se ti lahko vzame, ampak samo tista s katero si proizvajal prepovedano drogo, ne ostalo, se pravi, da si imel se zapakirane liučke, ventilatorje v drugi sobi..le s tem nisi proizvajal prepovedano drogo in ti jo policija ne sme zapletniti.

Tule so konvencije, katere smo podpisniki. Bodite pozorni v prevodih in kaj je sprejela Jugoslavija in kaj ZN. (Posebej bodite pozorni na leto 71, ko so dali THC v prvo skupino, delta 9 tetrahidrokanabinol pa v drugo skupino.)

Enotna konvencija o mamilih (1961)

Leta 1961 je bila v New Yorku (ZDA) sprejeta enotna konvencija o mamilih (Single Convention on Narcotic Drugs), ki predstavlja skupek vseh predhodnih dokumentov s področja prepovedanih drog. Države podpisnice so se obvezale, da bodo pridelavo, proizvodnjo, uvoz, izvoz, prodajo, uporabo in posedovanje mamil strogo nadzirale in kršitelje določil konvencije tudi kazensko preganjale. Obvezale so se tudi, da bodo uskladile svojo zakonodajo s konvencijo in ustanovile organe, ki bodo skrbeli za njeno izvajanje. Konvencija tudi določa, da morajo države podpisnice sodelovati med seboj in z mednarodnimi organizacijami, ki so pristojne za izvajanje konvencije. Veljati je začela leta 1964. Slovenski prevod je bil objavljen v Uradnem listu SFRJ št. 2/64 (Mednarodne pogodbe), konvencijo pa je od nekdanje Jugoslavije nasledila in ratificirala tudi Slovenija. Več o konvenciji si lahko preberete tudi na spletni strani http://www.incb.org/e/conv/1961/index.htm.

Konvencija o psihotropnih substancah (1971)

Leta 1971 je bila na Dunaju (Avstrija) sprejeta konvencija o psihotropnih substancah (Convention on Psychotropic Substances). Enotna konvencija iz leta 1961 je imela že ob sprejetju pomembno pomanjkljivost. Države podpisnice namreč niso poleg mamil upoštevale tudi psihotropnih substanc, kot so npr. LSD, meskalin, stimulansi, kanabis idr.). Konvencija iz leta 1971 obravnava psihotropne substance enako kot mamila oziroma narkotične droge. Konvencija vsebuje tudi nekatere konkretnejše obveznosti držav podpisnic v boju proti prepovedanim drogam, kot so npr. usposabljanje strokovnjakov za preprečevanje zlorabe teh snovi, omogočanje zdravljenja in rehabilitacije namesto kazni idr. Konvencija je začela veljati leta 1976. Slovenski prevod je bil objavljen v Uradnem listu SFRJ 40/73, konvencijo pa je od nekdanje Jugoslavije nasledila in ratificirala tudi Slovenija. Več o konvenciji si lahko preberete tudi na spletni strani http://www.incb.org/e/conv/1971/index.htm.

Protokol o spremembi enotne konvencije o mamilih (1972)

Leta 1972 je bil v Ženevi (Švica) podpisan protokol o spremembi enotne konvencije o mamilih iz leta 1961. S protokolom je bil razširjen nadzor še na gojenje opijskega maka in proizvodnjo sintetičnih drog. S protokolom so omejili proizvodnjo opija, omogočili uničevanje ilegalnih pridelkov opijskega maka in kanabisa ter poostrili nekatera določila omenjene konvencije.
Konvencija zoper nezakonit promet mamil in psihotropnih snovi (1988)

Leta 1988 je bila na Dunaju (Avstrija) sprejeta konvencija Združenih narodov zoper nezakonit promet mamil in psihotropnih snovi (United Nations Convention Agaist Illicit Traffic in Narcotic Drugs and Psychotropic Substances), ki določa strožji pregon in nadzor nad trgovino z mamili in psihotropnimi substancami ter njenim financiranjem. Konvencija omogoča odkrivanje, zamrznitev ter zaplembo dobička in premoženja, pridobljenega z nezakonitim trgovanjem z mamili in psihotropnimi substancami. Veljati je začela leta 1990. Slovenski prevod je bil objavljen v Uradnem listu SFRJ št. 14/90 (Mednarodne pogodbe), konvencijo pa je od nekdanje Jugoslavije nasledila in ratificirala tudi Slovenija. Več o konvenciji si lahko preberete tudi na spletni strani http://www.incb.org/e/conv/1988/index.htm.

Bodite pozorni, kako je definirana droga oziroma, kaj konvencija pravzaprav regulira in dovoljuje. (28. člen 2 tocka konvencije iz 61 )....

Toliko za enkrat..vse ostalo pa prosim sami najdite, ker ce ne boste prebrali konvencij, ne razumete, zakaj je trenutna obravnava, kljub temu, da je rastlina v prvi skupini NAROBE.

In tisti, ki razume:
Prepovedane droge so rastline ali substance naravnega ali sintetičnega izvora, ki imajo psihotropne učinke ter lahko vplivajo na telesno in duševno zdravje ali ogrožajo socialno blagostanje ljudi in so opredeljene v posebnem zakonu.

Se pravi, ker rastlino konopljo ne moremo obravnavati kot rastlino ali substanco, ki je psihoaktivna, saj ne vsebuje ničesar – psihoaktivnih snovi, psihoaktivnih substanc, nima psihotropnih učinkov in ni rastlina s psihotropnim učinkom.


Ali bo veljalo na sodiscu? Pomoje bi veljalo, samo uporabnik, bi moral iti na vrhovno sodisce in nato se na evropsko.
Oziroma vsi odvetniki bi morali to vedeti, ko so zastopali ljudi. To je samo zacetek, sedaj pa mora vsak pri sebi razmisliti, kako bo reagiral.

Kot vidite, nihce, ne od sodnikov, odvetnikov, itd..ni na to opozoril..ne vem.

johanson
Prispevkov: 106
Pridružen: 21 Okt 2013, 14:10

Re: Represija pridobljena s prevodom! - NUJNO PREBERI!

OdgovorNapisal/-a johanson » 09 Mar 2017, 10:50Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 4 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.