ozavescanje ljudi,dekriminalizacija!

Vse o zakonodaji glede konoplje kot droge.
jan12139
Prispevkov: 151
Pridružen: 19 Feb 2013, 17:47

ozavescanje ljudi,dekriminalizacija!

OdgovorNapisal/-a jan12139 » 20 Feb 2013, 09:13

Predno zacnem bi rad rekel, da lahko ta projekt uspe z vaso pomocjo.

1.Postopek legalizacije bo potekal v 3 korakih:

1.ozavescanje ljudi.
2.dekriminalizacija (ni vec kazniva in se ne uvrsca pod nevarne droge)
3.Popolna legalizacija (konoplja se uposteva kot npr. tobak)

1.Ozavescanje ljudi:To bi potekalo tako, da bi prostovoljci lepili letake (a4 format sprintani doma xd) po vseh oglasnih deskah po celi sloveniji.Lahko bi tudi organizirali shode in proteste.Sam bi kontaktiral vecje medijske hise in radie da bi se govorilo o tem tudi preko medijev. Ce bi videl zainteresiranost ljudi bi sprozil se vec akcij glede tega.Najvec tezav bi povzrocale mlade mamice in ostareli ljudje.

2. Ko bi slovenijo preplavil ta trend bi morali politikom poslat predlog o dekriminalizaciji konoplje (podpisi se bodo zbirali za legalizacijo) in jih seveda malo ozavestiti glede tega da vidijo tudi zaintereseranost naroda. Ce ta korak uspe smo na istem kot Wasinghton (zvezna drzava).To pomeni da konoplja ni legalna ampak je ni vec kaznivo dejanje imeti.Se pravi da ti jo le vzamejo in te zraven ne kaznujejo.


3.Tukaj bi zbrali okoli 5 tisoc podpisov, jih odnesli k politikom in bum imeli bi legalne nasade ipd.

Dodatne informacije:
-Projekt ne sme potekati predolg ker bi ljudje izgubili zaintereseranost.
-Potrebovali bi kar nekaj prostovoljcev
-to je to!
Življenje teèe, travca ostaja!!!!!

Uporabniški avatar
passion
Prispevkov: 1680
Pridružen: 24 Mar 2010, 13:26

Re: ozavescanje ljudi,dekriminalizacija!

OdgovorNapisal/-a passion » 20 Feb 2013, 09:43

kje si bil pa lani, ko je predlog zakona padel big time?

pa v tistem predlogu lani je bila na prvem mestu medicinska, sicer je res, da se je bitveno premalo oglaševalo, tako da če imaš kak drug plan kot poklicat medijske hiše, ta je mal bosa - ker bojo preprosto zavrnal , če že, bi moral poznat nekoga od tam, da zrihta kakšno urco na teden na TVju, imajo verjetno tudi tarifo - tle se pa rabi sponzor, drugače pa bo treba veliko več kot to, da bojo 15letniki plakate obešal
Hell, it's about time.

jan12139
Prispevkov: 151
Pridružen: 19 Feb 2013, 17:47

Re: ozavescanje ljudi,dekriminalizacija!

OdgovorNapisal/-a jan12139 » 22 Feb 2013, 17:36

Quote:

Lol,kolko si pa ti star?

19 vse se da zrihtat samo zacetno podporo rabim (30 ljudi).
Življenje teèe, travca ostaja!!!!!

Kruz
Prispevkov: 62
Pridružen: 31 Avg 2011, 12:19

Re: ozavescanje ljudi,dekriminalizacija!

OdgovorNapisal/-a Kruz » 18 Mar 2013, 10:55

Super da hočeš biti aktiven toda večina (se nas) ne bo spustila v ta projekt, če ne bo realno zastavljen. Tvoja tretja točka je recimo šolski primer utopije.

Predlagam, da si prebereš zakonodajo glede zadev, ki omogočajo "glas" državljanom (referendum in podobno), odgovore vlade na prejšnje pobude te narave (dosti materiala na predlagam.vladi.si) in dosedanja razglabljanja v tej smeri (http://www.konoplja.org/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/605051/page/fpart/fpart/1/vc/1).

jan12139
Prispevkov: 151
Pridružen: 19 Feb 2013, 17:47

Re: ozavescanje ljudi,dekriminalizacija!

OdgovorNapisal/-a jan12139 » 18 Mar 2013, 12:56

Torej kruz tale projekt je bil zelo realno sestavljen ampak se mi z mojimi frendi ne spoznamo prevec v zakonodajo v rs. Torej ce bi nekdo spisal krajsi predlog zakona bi naredili nadalnji korak. Tko da kruz ce bos pomagal sestavit predlog pol gremo v akcijo cene pa se bo treba se mal skrivat z rozo.
Življenje teèe, travca ostaja!!!!!


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 2 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.