Zakon o konoplji - zbiranje podpisov

Vse o zakonodaji glede konoplje kot droge.
Uporabniški avatar
setheh
Prispevkov: 1011
Pridružen: 09 Maj 2011, 15:59
Kontakt:

Re: Zakon o konoplji - zbiranje podpisov

OdgovorNapisal/-a setheh » 06 Nov 2012, 22:22

Citat iz prvega članka iz zgornje povezave:
Quote:

“Dolgoročno lahko zaradi škodljivih snov
i v konoplji nastanejo težave z dihali in bolezni, kot so rak na pljučih in grlu ter kronična obstruktivna pljučna bolezen. Te lahko povzročijo tudi smrt,” opozarja Košir. Uživanje konoplje je lahko posledično krivo za smrtne primere v prometnih nesrečah.
To so navadne buče. Kje so trupa potem? Dejstvo je, da ni bilo še nikoli dokazano (znanstveno ali drugače), da je kdo umrl izključno od uporabe konoplje. To zame niso prave stvari, HappyPeppy. To je zavajanje bralcev in spodbujanje neutemeljenih strahov.
"Zelišče je zdravilo naroda; alkohol je njegovo uničenje." — Bob Marley

skorc
Site Admin
Prispevkov: 1325
Pridružen: 12 Nov 2004, 10:08
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Zakon o konoplji - zbiranje podpisov

OdgovorNapisal/-a skorc » 06 Nov 2012, 23:41

Kajenje, kot se uziva konoplja pri nam, mesana s tobakom ali sama je skodljiva, pa ne zaradi same konoplje ampak načina uzivajna..izgorevanje.
Najbolj primernejsi nacin za kajenje je uparjevanje - vaporiziranje.
Kosir je to tudi lepo povedal:)

skorc
Site Admin
Prispevkov: 1325
Pridružen: 12 Nov 2004, 10:08
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Zakon o konoplji - zbiranje podpisov

OdgovorNapisal/-a skorc » 07 Nov 2012, 00:50

Facebook:
Organizacija medicinske konoplje Slovenije

https://www.facebook.com/pages/Organizac...=ts&fref=ts

Kruz
Prispevkov: 62
Pridružen: 31 Avg 2011, 12:19

Re: Zakon o konoplji - zbiranje podpisov

OdgovorNapisal/-a Kruz » 07 Nov 2012, 11:18

A vi res mislite, da bo katerakoli država na svetu sprejela popolno, neregulirano legalizacijo konoplje ? ROFL, LOL ali nekaj podobnega. Spremembe se dosega korak za korakom. Danes je zgodovinski dan za konopljo. Leta 96 so v Kaliforniji začeli z uporabo v medicinske namene in leta 2012 lahko odrasli Koloradčani (pod določenimi pogoji) gojijo doma. In še enkrat, a res kdo misli, da se je to doseglo z brezkompromisnim zahtevanjem popolne legalizacije ?

Skorc, poved "zaradi škodljivih snovi v konoplji" je dokaj nesmiselna. Težko je sicer soditi, ker so to novinarski izseki toda govoriti o KOPB kot da je dejstvo čeprav raziskave tega nujno ne potrjujejo (http://cmajopen.com/content/180/8/797.full) je slabo.

Niti niso Marinol, Sativex in konoplja enaki v smislu učinovin in preferenc bolnikov. Npr. že oralno zaužitje konoplje je problematično v smislu, da absorbcija prebavnega trakta varira med ljudmi in je tako težje določiti standardno dozo. Isti problem je seveda pri kajenju ali uparjevanju.

Izobraževanje ljudi ne more potekati preko posploševanj poti uživanja in kulturnih preferenc. Če vsa Slovenija kadi mešanico 99% tobaka in 1% to nikakor ne pomeni, da konoplja povzroča raka ali katerikoli simptom, ki je posledica tobaka.

Bi pa tudi jaz malo te famozne medicinske konoplje, ki je od boga požegnano super zelišče, za razliko od hudičeve zeli konoplje, ki jo zasežejo policisti.

Morda sem preveč kritičen toda želel bi, da ljudje, ki se jih povabi za komentar, tematiko razložijo na najbolj objektiv način. Verjamem pa da Košir pozna problematiko in bi v kakšnem širšem intervjuju zadevo razložil bolj podrobno.

Gollum, kako/zakaj to ?

skorc
Site Admin
Prispevkov: 1325
Pridružen: 12 Nov 2004, 10:08
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Zakon o konoplji - zbiranje podpisov

OdgovorNapisal/-a skorc » 07 Nov 2012, 17:27

zaradi škodljivih snovi v konoplji- razlaga:
Ker izgoreva...je skodljiva.

Sama, cista rastlina ni problematicna.

konopenko
Prispevkov: 271
Pridružen: 10 Jun 2008, 15:38

Re: Zakon o konoplji - zbiranje podpisov

OdgovorNapisal/-a konopenko » 07 Nov 2012, 18:32

http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=248588
Kruzica Obama je izdajica...edina rešitev za te države je Ron Paul, nigrutin jih bo pa še drugič nategnu
Glede legalizacije: korak za korakom??? Stopicanje na mestu že 70 let. Zakaj še nismo zmagal? Zaradi takih ko ti, ki korakajo korak za korakom...na mestu. Družbo je potrebno izobraziti in jo pripraviti za tak RESET.
Škorc je dosti prispeval s tem forumom, nič ne rečem..
tudi Paviljon je mnogo prispeval, evo zdej vemo kako se popuši na pouno. Ko sem gledu na TV tole organizacijo, sem vedu, da bomo skadili Rengeo z vrvjo, eni sumljivci in Blanka..no sej pupa je simpatična.
LEGALIZACIJA je naš cilj, druge poti ni kot da se borimo z vsemi sredstvi! Podprimo vse demonstracije, vse upore in zasadimo znotraj pravične in zmagovalne družbe svoja semena...vsi ostali pejte na Triglav pa skočite..lahko je!
http://youtu.be/xmlAW_1hgT8

Kruz
Prispevkov: 62
Pridružen: 31 Avg 2011, 12:19

Re: Zakon o konoplji - zbiranje podpisov

OdgovorNapisal/-a Kruz » 07 Nov 2012, 20:36

konopenko, korak za korakom 17 let in to je rezultat:
http://www.konoplja.org/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/607882/an/0/page/0#607882

Saj mogoče imaš prav in bi neka revolucija prinesla rezultate toda zaenkrat nisem nikjer po svetu zasledil učinkov take akcije, niti ni Slovenija imela veliko svojih uporniški dogodkov (če pustimo ob strani pijane študente).

Skorc, to se strinjam pravim samo, da je originalna izjava pomanjkljiva.

lion
Prispevkov: 861
Pridružen: 14 Nov 2008, 17:18

Re: Zakon o konoplji - zbiranje podpisov

OdgovorNapisal/-a lion » 08 Nov 2012, 10:26

Kruz

Spoštovani,

V Združenju umetnikov Paviljon se iskreno zahvaljujemo vsem, ki so podpisali ali so še nameravali podpisati obrazce v podporo 4 pobudam zakonov.
Hkrati z zahvalo se moramo tudi opravičiti, saj smo se zaradi posebnih okoliščin odločili, da prekinemo zbiranje podpisov. Nepričakovano smo namreč pred kratkim izvedeli, da nam je državni zbor predpisal protiustaven postopek zbiranja podpisov. Zahtevo, da se obrazce podpisuje na upravnih enotah, je ustavno sodišče že pred sedmimi leti označilo kot protiustavno, saj pomeni nepotrebno oteževanje in onemogočanje podpisovanja in zbiranja podpisov, ki je z ustavo zagotovljeno kot neposredno izvajanje oblasti ljudstva.

Iz tega razloga smo se v združenju odločili, da vložimo ustavno pritožbo, saj jo lahko sprožimo le pobudniki zbiranja podpisov ...

Izgleda pa da podpise še vedno zbirajo.
lp Gollum
When life puts stones in your way
build something nice out of them
Loesje

pepper
Prispevkov: 44
Pridružen: 25 Okt 2012, 21:20

Re: Zakon o konoplji - zbiranje podpisov

OdgovorNapisal/-a pepper » 08 Nov 2012, 10:54

kaj to pomeni v praksi ? Ponovitev postopka ali nadaljevanje istega ?

Vsekakor zagovarjamo enostaven postopek zbiranja podpisov, ker tole teženje z upravnimi enotami je malo zoprno. Ni težava v 1 uri, ki ti jo stvar vzame, ampak v tem, da tak postopek marsikoga odvrne od oddaje podpisa (ali časovno ali pa načina izpostavljanja).

lp,p
...just GROW it !

Uporabniški avatar
setheh
Prispevkov: 1011
Pridružen: 09 Maj 2011, 15:59
Kontakt:

Re: Zakon o konoplji - zbiranje podpisov

OdgovorNapisal/-a setheh » 09 Nov 2012, 08:29

"Zelišče je zdravilo naroda; alkohol je njegovo uničenje." — Bob Marley


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

cron