Zakon o konoplji - zbiranje podpisov

Vse o zakonodaji glede konoplje kot droge.
Uporabniški avatar
setheh
Prispevkov: 1011
Pridružen: 09 Maj 2011, 15:59
Kontakt:

Re: Zakon o konoplji - zbiranje podpisov

OdgovorNapisal/-a setheh » 05 Nov 2012, 15:02

Quote:

PS SetHeh: Konopljo kot rastlino z vsebnostjo do 0,2% THC-ja lahko legalno sadis, samo jo moras predhodno prijaviti na Ministrstvo za kmetijstvo.To vem. Ampak se mi še vedno zdi absurd takšno omejevanje. To je še vedno neke vrste prohibicija, le-ta pa nikoli v praksi ni delovala in dolgoročno ni prinesla nič dobrega.
"Zelišče je zdravilo naroda; alkohol je njegovo uničenje." — Bob Marley

skorc
Site Admin
Prispevkov: 1323
Pridružen: 12 Nov 2004, 10:08
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Zakon o konoplji - zbiranje podpisov

OdgovorNapisal/-a skorc » 05 Nov 2012, 17:19

Neke vrste, samo jo pa lahko sadis, koliko ti jo srce pozeli:)..navadno konopljo.

Uporabniški avatar
setheh
Prispevkov: 1011
Pridružen: 09 Maj 2011, 15:59
Kontakt:

Re: Zakon o konoplji - zbiranje podpisov

OdgovorNapisal/-a setheh » 05 Nov 2012, 22:00

Vem, da je tudi to nekaj, ampak kaj naj počnem z industrijsko konopljo na vrtu? Če me nekaj boli ali pa če dobim raka, mi industrijska ne bo pomagala. Žalostno je, da moramo skrivati gojenje neke rastline, medtem ko je 10 000 vsakodnevnih stvari bolj nevarnih.

Mislim, da se bodo stvari začele premikati na bolje, ko bodo Slovenci bolje izobraženi o konoplji (ne iz strani vlade!). Tu ne mislim (le) na tiste, ki konopljo uživajo, ampak predvsem na tiste, ki je ne uživajo. Treba je dvigniti nivo znanja in osveščenosti. Potrebnih je več aktivistov in aktivističnih projektov, ki bodo ljudje izobraževali o konoplji (blogi, časopisni članki, knjige, TV oddaje, shodi, itd.) Ena spletna stran (in par Facebook strani) ni dovolj. Informacije morajo biti kredibilne, podprte z najnovejšimi znanstvenimi raziskavami, uporabniki aktivisti pa morajo v javnost projicirati pozitiven videz (ne izgledati kot klišejski hašišarji). Ko se zbere kritična masa, je sprememba neizogibna, pa naj se vlada meče na trepalnice.
"Zelišče je zdravilo naroda; alkohol je njegovo uničenje." — Bob Marley

toras
Prispevkov: 553
Pridružen: 10 Jan 2010, 17:12

Re: Zakon o konoplji - zbiranje podpisov

OdgovorNapisal/-a toras » 06 Nov 2012, 14:38

Ha ha ha ha.....ta tvoj komentar (ExsTasY)bi čist pasou pod tisto sliko na FB-ju......itak da ljudje na vejo.....so ouce k jih striže vlada in sistem.....pol pa še buče prodajajo teli ljudje ki so zadouženi za to da bi kej ukrenili da bi šle zadeve okrog tega na bolje!!Pa ne gre na bolje....pa lahk stokrat rečete "če nebi blo nas bi ble višje kazni za nevem kolk procentou....400% ha ha ha ha.....ja pa kaj....bistvo je to da ni nobene kazni ampak apsolutna LEGALIZACIJA kar pa niste sposobni naredit....torej ste nesposobni...ali pa????

konopenko
Prispevkov: 271
Pridružen: 10 Jun 2008, 15:38

Re: Zakon o konoplji - zbiranje podpisov

OdgovorNapisal/-a konopenko » 06 Nov 2012, 15:47

SetHeh ja zadel si žebljico na glavico, vsak smrdljiv faks v Sloveniji more pljunit nekaj akademskega gradiva na temo konoplje. Iz osebnih izkušenj vem, da je to mogoče...znanje bo razorožilo tud največje retarde. Dejmo jajca na tnalo evo bom jst prvi
Exstasy dej nalimi slikco brez linka prosim,nimamo vsi fbja...hvala
Ja Torasman popolna legalizacija ganje to se mora zahtevati, vse ostalo so domene eserov in menjševikov, za katere pa vemo kako so končali-mevže nesposobne.
lp

lion
Prispevkov: 861
Pridružen: 14 Nov 2008, 17:18

Re: Zakon o konoplji - zbiranje podpisov

OdgovorNapisal/-a lion » 06 Nov 2012, 17:14

V Združenju umetnikov Paviljon so zbiranje podpisov prekinili.
lp
Gollum
When life puts stones in your way
build something nice out of them
Loesje

konopenko
Prispevkov: 271
Pridružen: 10 Jun 2008, 15:38

Re: Zakon o konoplji - zbiranje podpisov

OdgovorNapisal/-a konopenko » 06 Nov 2012, 20:46

Hahahahahaaaaaaaaaaa umru sm od smeha, solze me pečejo po vratu

HappyPeppy
Prispevkov: 90
Pridružen: 14 Maj 2011, 19:07

Re: Zakon o konoplji - zbiranje podpisov

OdgovorNapisal/-a HappyPeppy » 06 Nov 2012, 21:15

Ker je trenutno tole še aktualno bi samo pohvalil oba današnja članka v tiskani verziji Žurnala, ki sta precej pozornosti vzbudila pri mojih tastarih. Kar nekam bolj liberalno smo se začeli pogovarjati o konoplji, ko je bil na mizi v kuhinji časopis med kosilom. Pa sta totalno proti drogam oba, nihče niti ne kadi cigaret, niti jih nikoli ni.

http://www.zurnal24.si/konoplja-kot-zdravilo-tudi-pri-nas-clanek-171551 - prvi članek, govori g. Matej Košir iz Inštituta za raziskave in razvoj Utrip

http://www.zurnal24.si/kadijo-jo-cedalje-starejsi-clanek-171528 - drugi članek, naš prijatelj g. Tomaž Koren, Zavod Konoplja.org

To so tiste prave stvari, ki ljudi podučijo in morda spodbudijo koga, da gre in podpiše zadevo, ki jo sedaj pozna in ve o čem se gre in se znebi določenih predsodkov. Bravo!


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.