Legalizacija stuffa v Belgiji

Vse o zakonodaji glede konoplje kot droge.
Gost

Legalizacija stuffa v Belgiji

OdgovorNapisal/-a Gost » 19 Jan 2001, 22:57

Pocasi se stvari mogoce le spreminjajo

Belgija bo legalizirala hašiš in marihuano

Bruselj, 19.1.2001 (STA/Reuters) Belgija sledi nizozemskemu zgledu, saj bodo lahko Belgijci odslej hašiš in marihuano uživali brez zakonskih posledic. Kot danes poročajo belgijski mediji, so se ministri vladnih strank zedinili za novelo zakona o mamilih, ki bo nadomestila zakon iz leta 1921. Po novem zakonu posedovanje manjših količin konopljinih izdelkov za lastno uporabo ne bo več kazensko preganjano. V nasprotju z Nizozemsko pa bo vsako trgovanje z mamili še naprej prepovedano.

Sodišča se bodo odslej ukvarjala z uživalci konoplje le še v primeru, ko bodo zaradi prekomernega uživanja izgubili nadzor nad seboj in s tem predstavljali nevarnost za skupnost. V tovrstnih primerih lahko uživalcem odredijo terapija za odvajanje od mamil. Uživanje trdih mamil, kot je heroin, bo v Belgiji še naprej kazensko preganjano.

Države brez mamil ne obstajajo, je povedala belgijska ministrica za zdravstvo Magda Aelvoet, in dodala, da je bolje obveščati kot zdraviti in hkrati bolje zdraviti kot kaznovati. Odločitev vladajoče koalicije socialistov, liberalcev in zelenih pa je kritizirala opozicija /*24ur.com*/

Ps.: A mogoce kdo ve, kje v Evropi je trava ze legalna?Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 2 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

cron