kakšna kazen sledi

Vse o zakonodaji glede konoplje kot droge.
cannaboy
Prispevkov: 231
Pridružen: 12 Nov 2010, 21:02

Re: kakšna kazen sledi

OdgovorNapisal/-a cannaboy » 08 Feb 2011, 23:21

ja samo pol je pa malo drugače če si podpiso da so oni tebi vzeli travo boš pa pomoje mogo povedat zakaj si pol podpiso če zaj govoriš naj pokažejo travo ki je ni

fake_rasta
Prispevkov: 188
Pridružen: 20 Sep 2010, 20:11

Re: kakšna kazen sledi

OdgovorNapisal/-a fake_rasta » 08 Feb 2011, 23:44

tole bo kvečjem postopek za prekršek
imo bo pač nižja kazen če bodo mel trave samo za vzorc
za prekršek bi mogoče znalo zadoščat tut samo tvoje priznanje, nevem pa zihr

Cipot
Prispevkov: 26
Pridružen: 03 Jan 2009, 09:20

Re: kakšna kazen sledi

OdgovorNapisal/-a Cipot » 09 Feb 2011, 19:11

Quote:


mi zasežejo in policaj reče: če mi daš zdele takoj 20€ na roko,lahko pozabiva cel incident...Za 20€ se je bil policaj pripravljen prodat?!?
V kako krasni državi mi živimo...

PS: Al je bla pa finta in bi ti potem uturil še poizkus podkupovanja uradne osebe. Pri teh "poštenjakih" nikoli ne veš...

fake_rasta
Prispevkov: 188
Pridružen: 20 Sep 2010, 20:11

Re: kakšna kazen sledi

OdgovorNapisal/-a fake_rasta » 09 Feb 2011, 23:19

in zakaj bi policaj sploh mogu vedet da ga snemaš?

pri prekrških je vrjetno dokazni standart (beri dokazni materjal) nižji kot pri kaznivih dejanjih, tko da je imo tvoje priznanje + valda pričanje obeh policistov + 0,01g že kr dost da sodnik vrjame zgodbi in te oglobi

krso
Prispevkov: 499
Pridružen: 12 Sep 2008, 14:35

Re: kakšna kazen sledi

OdgovorNapisal/-a krso » 10 Feb 2011, 00:47

ja sam ce je on podpisov da je dau 1gram kje je zdej ta gram ane!!!loh najebe policaj

smoothcough
Prispevkov: 58
Pridružen: 11 Jan 2011, 18:55

Re: kakšna kazen sledi

OdgovorNapisal/-a smoothcough » 10 Feb 2011, 13:02

Če te policaj ne pozna je najboljse fake podpisat potem pa rečt to nisem bil jaz Ko bos policaja vprašal če lahko snemaš bo odločno rekel ne pa si s tem posnetkom ne moreš nič pomagat žal je tako da če snemaš brez njegove vednosti posnetek ne velja nič.

Gost

Re: kakšna kazen sledi

OdgovorNapisal/-a Gost » 28 Feb 2011, 11:26

Kakšna kazen sledi, če te prvič dobijo s 15-20 biljkami.
Da prej nisi imel še nobenega prekrška,...

Kako se lahko izgovoriš, če imaš biljke na svoji parceli,...

Uporabniški avatar
ekolog
Site Admin
Prispevkov: 1610
Pridružen: 08 Mar 2005, 02:02
Kontakt:

Re: kakšna kazen sledi

OdgovorNapisal/-a ekolog » 28 Feb 2011, 12:10

33. člen

Z denarno kaznijo od 200 € do 600 € ali z zaporom do 30 dni se kaznuje za prekršek, kdor ima v posesti prepovedane droge v nasprotju z določbami tega zakona.

Z denarno kaznijo od 40 € do 200 € ali z zaporom do 5 dni se kaznuje za prekršek, kdor ima v posesti manjšo količino prepovedane droge za enkratno lastno uporabo.

Skladno z določbami zakona o prekrških se sme mileje kaznovati tisti storilec prekrška iz prvega odstavka tega člena, ki ima v posesti manjšo količino prepovedane droge za enkratno lastno uporabo in storilec prekrška iz prejšnjega odstavka, če prostovoljno vstopi v program zdravljenja uživalcev prepovedanih drog ali socialno varstvene programe, ki jih potrdita zdravstveni svet ali svet za droge.

Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami


186. člen

(1) Kdor neupravičeno proizvaja, predeluje, prodaja ali ponuja naprodaj ali zaradi prodaje kupuje, hrani ali prenaša ali posreduje pri prodaji ali nakupu ali kako drugače neupravičeno daje v promet rastline ali substance, ki so razvrščene kot prepovedane droge ali nedovoljene snovi v športu, ali predhodne sestavine, ki se uporabljajo za izdelavo prepovedanih drog, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let.

(2) Kdor prodaja, ponuja na prodaj ali brezplačno deli prepovedano drogo ali predhodno sestavino za izdelavo prepovedanih drog mladoletni osebi, duševno bolni osebi, osebi z začasno duševno motnjo, hujšo duševno zaostalostjo ali osebi, ki je v postopku odvajanja od odvisnosti ali rehabilitacije ali če stori dejanje v vzgojnih ali izobraževalnih ustanovah ali v njihovi neposredni bližini, v zaporih, v vojaških enotah, v javnih lokalih ali na javnih prireditvah, ali stori dejanje iz prvega odstavka javni uslužbenec, duhovnik, zdravnik, socialni delavec, učitelj ali vzgojitelj in pri tem izkorišča svoj položaj ali kdor za izvrševanje omenjenega dejanja uporablja mladoletne osebe se kaznuje z zaporom od treh do petnajst let.

(3) Če je dejanje iz prvega in drugega odstavka storjeno v hudodelski združbi za izvedbo takih dejanj, ali če je storilec tega dejanja organiziral mrežo prekupčevalcev ali posrednikov, se kaznuje z zaporom od petih do petnajstih let.

(4) Kdor brez pooblastila izdeluje, nabavlja, ima ali daje v uporabo opremo, snovi ali predhodne sestavine, za katere ve, da so namenjene za izdelavo prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let.

(5) Prepovedane droge ali nedovoljene snovi v športu in sredstva za njihovo izdelovanje ter prevozna sredstva, uporabljena za prevoz in hrambo drog ali nedovoljenih snovi v športu, se vzamejo.

Kazenski zakonik
LP, ekolog


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 2 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.