Stran 1 od 1

Kako do semen lastnega fenotipa?

Objavljeno: 27 Sep 2016, 14:52
Napisal/-a slosmack
Imam vprašanje, na katerega ne morem najti dobrega odgovora - pa se obračam na poznavalce.

Lani sem zunaj posadil Lost Coast OG. Naredil nekaj klonov in dobil dve resnično lepi dami. Ena od teh se je oplodila z moškim Master Kush-om (imel sem jih zunaj in nisem pazil kaj se dogaja).
Posekal sem jo pre kmalu, da bi semena dobro dozorela, zato je bilo uporabnih semen zelo malo - na koncu so sklila le tri, uspela pa je le ena rastlina do te mere, da sem jo zadržal kot mati za klone. Letos sem zopet delal klone. Ta fenotip bi rad zadržal, a žal ne morem več vzdrževati mame ali mladičkov.

Kakšne so opcije, da bi rastlino privedel do tega, da mi "da" semena in obdržim genetiko - ki mi je resnično všeč (neverjetna prevlada sladko - kislih vonjav, gozdno - zemeljski toni so se malo skrili, hkrati pa je obdržalo svoj značilen kush vonj - kar se mi zdi fantastična kombinacija vonjav in okusov)?

ps: na zalogi imam še dve semeni, ki bi potencialno lahko vzklili - vsaj na izgled.

Re: Kako do semen lastnega fenotipa?

Objavljeno: 17 Okt 2016, 13:47
Napisal/-a slosmack
OK, izgleda - da ne bo nič...

Včeraj sem dal veg in cvetenje na off, tako da je z mamo konec.

A bi koga zanimalo, da mu dam seme in poskuša osemeniti (s kakšno genetiko, ki je blizu po profilu), če bo ženska? Jaz več ne bom poskušal...čeprav mi je žal.

Re: Kako do semen lastnega fenotipa?

Objavljeno: 17 Okt 2016, 13:58
Napisal/-a passion
ker imaš to f1, točno te genetike ne moreš obdržati s semeni, saj je takšna rastlina unikatna, vsako seme pa malo drugačno in tudi semena s te rastline bodo drugačne rastline(fenotipi), tako da je edina varjatna kloniranje.

Re: Kako do semen lastnega fenotipa?

Objavljeno: 17 Okt 2016, 14:07
Napisal/-a slosmack
Razumem. Vem, da ne bo enako - upam samo, da bi morda glavne karakteristike obdržal. Glede kloniranja pa je tako, da ne morem več vzdrževati rastline (niti klonov)...