Metoda: kaljenje semen z mineralno vodo

Na splošno o vzgoji konoplje (vršičkanje, sušenje, semena itd.)
Uporabniški avatar
It's happy me :)
Prispevkov: 31
Pridružen: 02 Feb 2016, 14:14

Metoda: kaljenje semen z mineralno vodo

OdgovorNapisal/-a It's happy me :) » 07 Apr 2016, 21:28

Lep pozdrav vsem :D to je moj prvi post na tem forumu čeprav ga spremljam že več let in ker sem prišel do ugotovitve kako hitreje vzkliti semena sem se odločil da postopek/metodo delim z vami :) naj povem da sem to metodo uporabil že večkrat in deluje tudi za ne povsem zrela semena ki so še rahlo zelenkasta :D metoda mi je padla na pamet nekaj časa nazaj čisto po naključju ko sem pil mineralno vodo in se spomnil da imam nekaj semen ki sem jih pridobil iz različnih bulic in zdi se mi da jih s to metodo tudi malce "dozorimo" saj vsa semena ki sem jih uporabil so bila rahlo zelenkasta in NI BILO nobenih ki bi bile zrele do tiste rjave barve kot pač morajo biti. No da nebon predolg pa začnem z metodo. Metoda temelji na osnovni High Times metodi z papirnatim robčkom le da namesto z vodo robček prepojimo z mešanico mineralne vode in navadne vode. :D Na tak način vsaj pri meni semena vzklijejo dokaj hitreje in tudi večji odstotek. Za primerjavo sem naredil celo poskus (haha) in 10 semen dal klit v robček z navadno vodo iz pipe in ravno tako 10 semen v robček z mojo mešanico navadne vode in mineralne vode(Radenska, Jamnica,...). Semena v navadni vodi so začela pokati po 3-4 dneh in odstotek kaljivosti po enem tednu je bil 6/10 semen torej nekje 60%, semena v mineralni vodi pa so počila že po drugem dnevu in v roku enega tedna jih je vzklilo 9/10 torej nekje 90% :D morda je res bilo le nakjučje da sem z mineralno vodo skalil semena hitreje, morda pa ravno kaj minerali iz te vode pomagajo :)
Uspešno letino vam želim in čim več uživancije ob vaših rožicah! :D
"It's a very strange thing when you make nature illegal."

Uporabniški avatar
rastagurlx90
Prispevkov: 32
Pridružen: 16 Jun 2016, 00:05

Re: Metoda: kaljenje semen z mineralno vodo

OdgovorNapisal/-a rastagurlx90 » 23 Jun 2016, 14:06

jaa tut men je uspelo :D zadovoljna
“Why is marijuana against the law? It grows naturally upon our planet. Doesn’t the idea of making nature against the law seem to you a bit . . . unnatural?” ― Bill Hicks


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 2 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.