doma narejena feminizirana semena!

Na splošno o vzgoji konoplje (vršičkanje, sušenje, semena itd.)
Uporabniški avatar
passion
Prispevkov: 1687
Pridružen: 24 Mar 2010, 13:26

doma narejena feminizirana semena!

OdgovorNapisal/-a passion » 06 Mar 2012, 20:02

tole je sicer copy/paste iz AFS foruma(upam da nebo kdo jezen ), vendar je tako lepo in enostavno razloženo, da si nisem mogu pomagat, da nebi odprl nove teme

Revolucionarno odkritje, ki je marsikomu olajšalo vzgojo kanabisa.

Skušal vam bom v grobem opisati postopek feminizacije z srebrom. Postopek je zelo enostaven, uporabljene snovi pa niso škodljive zdravju - ravno obratno, tako da je ta metoda učinkovita in predvsem varna.

Za srebro je znano, da ima reversibilni učinek na spol konoplje. Če v fazi cvetenja ženske rastline foliarno (skozi liste) gojimo z srebrom, bo ta rastlina začela proizvajati tudi `bananice` oz. prašnike. Pravimo tudi, da postane hermafrodit oz. dvospolnik. Ker pa je v osnovi ta rastlina ženskega spola, bo z njenimi bananicami vsako opraševanje drugih ženskih rastlin kanabisa, proizvedlo samo ŽENSKA semena. Feminizacija Končana.

1. Koloidno srebro

Uporabili bomo Koloidno srebro, ki je dejansko čisto srebro (999) raztopljeno v vodi.

Za ta pripravek bomo potrebovali stekleno posodo, destilirano vodo, 9V adapter, ter 2 manjša kosa čistega srebra.

V posodo nalijemo vodo, v vodo potopimo oba kosa srebra, tako da sta le deloma potopljena. Na suhi del obeh sreber priklopimo adapter in to tako, da bo na enem kosu srebra en kabel, na drugem kosu pa drugi kabel adapterja. Adapter priklopimo na elektriko in pustimo vse skupaj delovati cca 7 ur.
S tem set-up-om bomo s pomočjo elektrolitov vodo napolnili z srebrnimi mikrodelci.

2. Gnojenje z Srebrom

V fazi cvetenja škropimo oz. foliarno gnojimo (po listi s pršilom pršimo vodo z srebrom), kar povzroči, da se rastlina spremeni v obojespolnika. Spremembo boste opazili v obliki malih rumenkastih bananicah, ki se bodo pojavile tu in tam, skrite med ženskimi cvetovi (preglej pozorno).

3. Prašniki

Ko naša rastlinca dozori, iz njenih prašnikov poberemo pelod. S pelodom oprašimo drugo žensko rastlino v fazi cvetenja (s čopičem nežno prenesi pelod na bele nitke ženskih cvetov).

4. Ko bo oprašena rastlina proizvedla semena, bodo vsa semena ženskega spola.


SR. FEM. IN KLONI:

Ta tehnika je odlična za proizvodnjo semen iz klona. Ko klon cveti, izvedemo kompleten postopek z srebrom, ampak v tem primeru ne oprašimo druge cvetoče rastline, marveč pustimo, da naša rastlina opraši samo sebe. Rezultat bo enak kot pri zgornjem postopku, le da bo dober procent semen iz te rastline Hermafroditnih. Ta problem je hitro rešljiv z selektivno vzgojo ne-hermafroditnih fenotipov iz teh semen.
Hell, it's about time.

skorc
Site Admin
Prispevkov: 1325
Pridružen: 12 Nov 2004, 10:08
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: doma narejena feminizirana semena!

OdgovorNapisal/-a skorc » 24 Mar 2012, 15:43

Poudariti je potrebno, da se tretirane rastline ne sme zaužiti (pokaditi) in jo je potrebno zavrziti.

Prav tako, ko se zeljena rastlina tretira naj bo ločena od ostalih rastlin.

lasulja
Prispevkov: 2715
Pridružen: 21 Jun 2007, 13:14

Re: doma narejena feminizirana semena!

OdgovorNapisal/-a lasulja » 13 Apr 2012, 14:02

Skorc a si ze delal kdaj fem seme? Ker ce bi ga bi vedel da od tretirane rastline nimas kaj uzivat razen ce so ti vsec moski cvetovi.

koloidno srebro zacnemo aplicirat 2 tedna preden damo rastlino na cvet vsake dva dni, potem ko je pa na cvetu pa vsak dan dokler ne pozenejo moski cvetovi. precej teh cvetov je sterilnih brez praha.
pojav hemafroditov je minimalen oziroma primerljiv z regularnimi semeni
police in helicopter search for marihuana ...

skorc
Site Admin
Prispevkov: 1325
Pridružen: 12 Nov 2004, 10:08
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: doma narejena feminizirana semena!

OdgovorNapisal/-a skorc » 30 Apr 2012, 18:47

Sem in so bili cvetovi...kasneje pa veliko popkov, cvetovi so ostali...Je pa res, da spodnji del rastline samo prasniki...In ja lahko imas in cvet in prasnik...zato je pomembno, ce ze imas svetove in tretiras rastlino, da le te ne uporabis. V vsakem primeru...vrzes tran..po uporabi peloda.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 6 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

cron