Pozdravljeni forumaši, po dolgem času se zopet javljam. Imam težavo oziroma 2. Za eno je verjetno brezupna, 2ga se mogoče še da rešiti, vendar potrebujem vaše znanje.
Situacija je sledeča, imel sem svoje spore v inekciji ki sem jih sam naredil dober let nazaj. Hranil sem jih v hladilniku. Nakar me je prijelo da bi zopet malo pogobaril, pripravil sem si substrat via "bf tek" vendar se po enem mesecu nič ni zgodilo "povsejverjetnosti so mi spore že odmrle" do sedaj ni ničesar. Povsejverjetnosti brezupen primer.
2ga zadeva je pa sledeča kupil sem si "Mycobox Mexicana" pri marleku. po enem mesecu se je micelj zelo lepo razvil po substratu (tortica popolnoma kolonizirana, preraščena z miceljom) cele na vrhu kjer je plast "vermita" so videti grudice micelja, Vendar Gobanov od nikodar.
Naredil sem samo prvo namakanje tortice za 12 ur. Tempeatura je konstantno 20c, mel sem tudi 2tedna na 24c vendar brez sprememb. Kateri dejavnik lahko zavira rast gobic. Razmišljam da bi tortici naredel "cold shock".
Drugače pa v tortici ni nič plesnivo, samo beli micelj razvit po celi tortici. Vem da včasih dobiš tortico ki še ni popolnoma kolonizirana, pa rabi kaki teden dni dlje da začnejo poganjati gobani. vendar pri meni mineva že dober mesec in ne duha ne sluha o gobanih.
Prvo sem sumil temperaturo, vendar bi moralo tudi pri 20c v tem časi kaj zrasti. Ter glede na to da sem imel 2 tedna konstantno 24 stopinj, ter nič ni bilo bolje, ta teorija odpade. Padlo mi je na pamet da mogoče dovod co2ja ni dovolj dober, oziroma da se tortica v tej "mikrovreči" ne zrači dovolj dobro? Je mogoče Ph vode pri prvem zalitju kaj vplival. Kolikor se spomnim iz preteklosti imamo bolj neutralen ph, voda je popolnoma pitna.
Ni mi jasno kaj bi lahko bilo narobe. Kakeršnega koli nasveta informacijae bi se veselil.
Po želji lahko še slikam, vendar nislim da se iz slike ne bo dalo razbrati vzroka izgleda navadna kolonizirana tortica.
Lp. Lion
welcome to my lab where you can choose your own dreams.