outdoor - vodič

Gojenje konoplje na prostem ("outdoor")
weedster
Prispevkov: 2319
Pridružen: 30 Okt 2007, 14:08

outdoor - vodič

OdgovorNapisal/-a weedster » 17 Apr 2009, 21:24

Ta topic je namenjen vsem amaterjem in/ali tistim ki so šele začetniki. Outdoor vzgoja je lažja zato ker narava poskrbi za večino stvari. Topic sem pač spisal zaradi preprostih razlogov: preveč »free tajma« in slabost o branju postov na katere je že 100x odgovorjeno. Torej da se kar »pičim« na topic :

Prvo kaj je pomembo je izbor semen. Tukaj obstajajo 2 vrsti regular in feminized. Pri regular semenih so ženske rastline kakor tudi moške, pri feminiziranih pa so relativno same ženske. Pri velikih stresi kot so stres z cikli svetlobe, toplotni stresi in ostali se lahko pojavijo hermafroditi (to so bilke ki imajo ženske kakor tudi moške cvetove). (slika spodaj – hermafrodit aka »hermič«).Za izbiro sort gledamo čas ko finišira seveda ne izbiramo kakih hazov ker pač preveč dolgo cveti. Ta odločitev je čisto vaša katero sorto boste imeli.

Klitje semen:

Poznamo več načinov klitja semen en način je opisal BloRd – klitje z uporabo papirnate brisačke , drugi priljubljeni način pa je tudi da postavimo semena v kozarec vodeKo smo izbrali sorto semen in jih dali klit je pa potrebno malo »hajkinga« po gozdovih in okoliških travnikih da najdemo popoln plac na katerem bomo posadili naše lubice. Za plac gledamo da ima vsaj 5-6 ur svetlobe, več sonca boljše. Če ne moremo dobit sonca čez celi dan pa imamo na izbiro popoldansko oz. jutranje sonce izberemo seveda slednje. Zelo pomembno pri outdooru je tudi varnost, zato sadimo po čim manj bilk na en plac in iščemo takše place po / ob katerih se ne sprehaja veliko ljudi. Ostalo kaj se tiče varnosti je da ne izbiramo place blizu velikih potokov, jezer, cest, pohojenih potkah na katerih se vidi da se sprehaja veliko ljudi, ker, če bodo iskali policaji z helikopterji špote bodi ziher iskali ob naštetih.

Quote:

Iz dveh preverjenih virov so prišle inf. o snemanju terena iz helikopterja(POLICIJA) in kasneje rač. obdelave. V sezoni 2008 je bilo po tej novi tehnologiji prvič stestirano in prečesano Celjsko območje, zato so jih tudi tolko dobili letos v tej regiji.
V sezoni 2009 pa naj bi se to gnusno početje izvajalo na področju celotne države, zato bo treba biti zelo previden.
Tisti, ki imate več kot 2 roži skupaj na placu, pa se lahko od pridelka 2009 kar poslovite in si že zdaj rezervirate odvetnika. Bo treba bolj v kakšen kot porinit naše sadike in samo po eno v jamo, pa nič grupiranja.
Ravno prejšnji teden sem našel en lep placek in skopal takoj 3 luknje. Odločil sem se, da bom porabil samo eno od njih, in našel še kakšne nove place.
To me je tako razjezilo, da bom skopal še najmanj 20 novih jam, vsako na drugem placu, pa samo po eno rožo v jamo.-PRASCI

Ko smo najdli »špoto« na kateri bomo sadili je potrebno skopat luknjo:

Quote:

Čim več, večja jama je, več bo gor. Koplje se cca pol metra globoko, premer jame zgoraj tudi pol metra. V obliki narobe obrnjenega stožca. Če je jama globja, in širša, je posledično večja roža, več je gor, lažje pa ti jo kdo najde, če pobezla v višave.

formula za izračun stožca je (pi r kvadrat krat višina) ulomljeno s 3. hahahaha
To je zemlja ki je že na placu , zato jo nič ne porabimo, samo prekopljemo in dognojimo, dodamo kaj za zračnost...kot je vermikulit, perlit, kakšne minerale kot je pepel in kamena moka, če je prekislo kakšno žlico apnina in to je to.
Zelo dobro je tudi kupit zemljo dobi se v vseh vrtnatskih centrih/oddelkih in jo zmešamo z zemljo na placu v razmerju 50/50.

Več o kompostu organskem gnojenju pa si preberite v tem topicu, ki ga je spisal Alp – Narava je zakon aka organsko

Torej imamo sklita semena, plac za gojenje in luknjo skopano obogateno z različnimi stvarmi sedaj je na vrsti da posadimo ta semena, možnosti je tudi zdaj več kam posadit, npr. lahko posadimo direkt na plac v zač. maja ali pa jih prvo posadimo indoor in jih potem utrdimo ter posadimo na plac.

Ko imamo sklita semena jih v zemljo posadimo kaki centi globoko in gledamo da je kalček (tisti beli lasek ) obrnjen navznoter.

Quote:

Utrjevanje? Kako?

Quote:


Utrjuješ tako, da imaš sadiko podnevi zunaj, ponoči pa jo daš na toplo, če je zunaj manj kot 10°C ponoči. Če je zunaj ponoči topleje kot 10, jo pustiš zunaj. Zadnje 3 dni preden presadiš,pa mora biti zunaj tudi ponoči. Seveda se prilagodiš vremenu.
Če je roža direkt iz semena se utrjuje 14 dni, če je pa klon pa vsaj 3 tedne.
Pravilno utrjena roža ne doživi prehudega stresa, kar pa je pomembno za nadalnjo rast(šus).Šokirane sadike ostanejo pritljikavci. Če je roža šokirana lahko postane tudi obojespolnik, (hermič), kar pa je seveda neugodno...
Če imamo bilke prej znotraj moramo cikel oz. dolžino ko luč gori čimbolj približati dolžini dneva na katerega bomo posadili ven da rožo ne šokiramo preveč. Da ugotoviumo dolžino dmeva na katerega hočemo presadit ven si pomagamo z Sun Calculator-jem.

Ko smo posadili bilke ven je tudi vredu, če zaščitimo plac proti kakim srnam polžom in podobno več o tem v temi Srnice in Ganja

Tako sedaj smo skoraj že na polovici poti do sticy icky vrhov .

Sedaj je pomembo tudi zalivanje teh bilkih, več o kakem DIY zalivanju si oglejte v temi Zbiranje deževnice . Gnojimo lahko z kupljenimi gnojili za rast(grow) kakor tudi z homemade organskimi gnojili - Narava je zakon aka organsko .


nadaljevanje sledi zaradi predolgega posta ...
<3 Mary Jane !

weedster
Prispevkov: 2319
Pridružen: 30 Okt 2007, 14:08

Re: outdoor - vodič

OdgovorNapisal/-a weedster » 17 Apr 2009, 21:28

Torej prišli smo do ugotavljanje spola, to je opisano v temi Ženska ali moški? :Ko smo odkrili moške jih populimo kajti nočemo da nam oplodi ženske bilke in da tako imamo na koncu fino sensimillijo ;D
Ko začnejo bilke cvetet tudi zamenjamo gnojila z gnojili za cvetenje ( bloom).
<3 Mary Jane !

weedster
Prispevkov: 2319
Pridružen: 30 Okt 2007, 14:08

Re: outdoor - vodič

OdgovorNapisal/-a weedster » 17 Apr 2009, 21:31

Recimo, da smo sedaj proti koncu in nevemo kdaj populit naše bilke z trdimi masnimi vrhi, in tukaj vam bodo pomagale te slike:Lahko pa si tudi kupimo mikroskop:in si pogledamo trichome:

<3 Mary Jane !

weedster
Prispevkov: 2319
Pridružen: 30 Okt 2007, 14:08

Re: outdoor - vodič

OdgovorNapisal/-a weedster » 17 Apr 2009, 21:32

Ko posekamo bilke pa je na vrsti sušenje, zelo dobro je to opisal XyZ v temi PÿS - postopek sušenjaKo smo konec z sušenjem in curingom pa dobimo to:In z pisanjem sem jaz končal, če sem kaj še izpustil komot dopišite. In se opravičujem za več postov samo predolgi so bili in ni kazalo slik In happy growing in seveda smoking

Peace
<3 Mary Jane !

Greenzor
Prispevkov: 138
Pridružen: 16 Avg 2007, 18:16

Re: outdoor - vodič

OdgovorNapisal/-a Greenzor » 18 Apr 2009, 05:01

lepo napisano zanima me se... kolkokrat na mesec bi blo ql zalivat... slisal sem dobro tehniko zalivanja in sicer 2.5L flasa z luknjo cist na dnu - kaplja in zemlja ostane vlazna...samo za pribl. koliko casa?

pa se eno vprasanje.. je 5 m med rastlinami uredu al je prevec u na kupu?

krso
Prispevkov: 499
Pridružen: 12 Sep 2008, 14:35

Re: outdoor - vodič

OdgovorNapisal/-a krso » 18 Apr 2009, 10:56

men je pa tale s policijo mal pretirana, sej res da je slovenija mejhna sam usen da celo pregledajo ta je teška pa tut če maš 3 bilke skp pomojem ne morjo zaznt ful velkega odstopanja thcja, ne rečem da maš 20 bilk skp ampak 3-4 to pa po mojem mnenju ne morjo zaznt.

weedster
Prispevkov: 2319
Pridružen: 30 Okt 2007, 14:08

Re: outdoor - vodič

OdgovorNapisal/-a weedster » 18 Apr 2009, 14:00

glej jaz sem napiso po svojih in drugih izkušnjah tebi pa če je pretirano pa sadi po 100 bilk zravn reke pa avtoceste zaradi mene
<3 Mary Jane !

krso
Prispevkov: 499
Pridružen: 12 Sep 2008, 14:35

Re: outdoor - vodič

OdgovorNapisal/-a krso » 18 Apr 2009, 14:04

sej nism reku tega sam moje mnenje sm napisu.

weedster
Prispevkov: 2319
Pridružen: 30 Okt 2007, 14:08

Re: outdoor - vodič

OdgovorNapisal/-a weedster » 18 Apr 2009, 14:08

jaja sorry se vem, samo bolše da prej kaj naredimo na varnosti kot pa pozneje ko je prepozno, in to nisem mislo samo za policaje no iz zraka ja .. samo ob rekah cestah je tui veliko folka tak da ...
<3 Mary Jane !


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 10 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

cron