no da se mal razpišem :P
glede najbolšga mleka al pa kukijev...več vutre kt maš bolš je-logično
ns se ponavad zbere zlo velik, tko da vsak neki prispeva, navada pa je da tist k odstop kuhno ne prispeva nč.
mi ponavad na kup zberemo vsaj 100tko perja. vzameš največji lonc k ga maš u kuhni, not zliješ 5L mleka, daš na ogenj da se mal ogreje, medtem pa travo splakneš z mlačno vodo da odstranš zanč dele. ko mlek skor zavre, daš na mal plin da ne gre čez, not daš 250g rame, počakaš da se stopi, pol pa daš not šele vutro, pokriješ in čakaš....to nj se kuha okol 5 ur (ja vem dolg cajta, zato si mal travce prhran za to čakanje
aja pa odpri okna k to ful smrdi)
po temu cajtu odstavš mlek, vzameš cedilo in ves mlek z vutro vred precediš v eno posodo (ne pozab na koncu ožet trave v cedilu!)
vse skup daš v hladilnik za neki cajta dokler se vsa margarina ne strdi na vrhu mleka. (aja pozabu sm povedat, da če kuhaš sam mlek ti ni treba dajat not margarine. nj bo sam čimbolj polnomastno mleko)
margarino pobereš dol in to je vsa umetnost. kukije nardiš tko kt navadne piškote, sam s to margarino pa s temu mlekom, če ga rabš (najdeš v kuharski knigi recept za piškote in to je to
) jah eni bi sicer namest pecilnga dal še koko al pa speed sam to je že za experte.
mlek loh popiješ zravn kuksov al pa z njega nardiš kej druzga (puding recmo-vanilijev dobi smešno barvo
)
sicer loh delaš z manjših količin mleka pa vutre, sam morš pazt na razmerje-ne pozab: tem več tem bolj!
aja pa če maš mn mleka kuhaš mn cajta-logično
se oproščam za slovnične napake,
uživajte, lp