Stran 51 od 52

Re: Kuharski recepti

Objavljeno: 01 Jan 2014, 16:11
Napisal/-a palck
Še eno vprašanje imam
Zanima me namreč kaj sem naredil narobe da imajo piškoti tako močan okus po heftu.

Namreč frend jih je naredu lih po tem receptu a niso imeli prav nič okusa po heftu

Recept je http://okusno.je/recept/brownies

Re: Kuharski recepti

Objavljeno: 01 Jan 2014, 16:29
Napisal/-a Razpet200
Ti opišem, kako jih delam jaz. V večjem loncu zavrem vodo, nato vanj dam manjšo posodico in znižam ogenj. V posodico dam kake 20g več masla, kot ga bom potreboval v receptu. Maslo stopim, nato vanj vsujem kake 50g opranega perja (vmes je tudi par malih vrhičev). Pokrito "kuham" kake 5 ur, vmes tu pa tam malo pomešam. Nato precedim najprej skozi cedilo, nato pa še skozi filter za kafe. Masa gre nato v posodico, ter v hladilnik. Jaz nato počakam en dan (čeprav je strjeno že prej), nato pa vse maslo uporabim v tem receptu: http://www.kulinarika.net/recepti/14573/sladice/cookies/ , a jaz ponavadi uporabim le polovično maso, saj že iz tiste dobiš kakih 30 kuksov.

In to je to. Piškoti so okusni, sicer malenkost okusa po heftu se čuti, ampak res zelo malo.

Re: Kuharski recepti

Objavljeno: 01 Jan 2014, 17:33
Napisal/-a palck
Jaz sem dal 1:1 maslo:travi.

Ven sem dobil cca 500g masla tako da je ratala kar količina piškotov, samokaj ko majo vsi tako močno po heftu okus.

Re: Kuharski recepti

Objavljeno: 01 Jan 2014, 19:04
Napisal/-a sandzak
Palck, ce je okus tako izrazit bi moral dati manj trave in vec kakava oz. cokolade, ki prikrije okus trave. Drugace pa ti je uspelo,te zabijejo?

Re: Kuharski recepti

Objavljeno: 01 Jan 2014, 19:37
Napisal/-a palck
Kot sem reku dal sem 250g trave in 250 g masla pa potem ne s čokolado in ne z kakavom nisem šparal.
Pribijejo pa kot sto mater tukaj se pa nimam kaj pritoževat.
Primejo po cca 30-40 min in potem držijo in ko misliš da so že začeli popuščat pride nov val.

Re: Kuharski recepti

Objavljeno: 30 Jul 2014, 16:12
Napisal/-a Jan
Kaj se da nardit iz recimo kar bi bilo za 15-20g suhih vrhov?
Rad bi zvedel kakšn recept pri katerem je bistveno to, da je čim manj smradu pri pripravi in da se lahko uporabi mokre vrhove... skratka, a se da kej nardit iz tok majhne količine.

Gledam greendragon, pa ne vem, a to sploh je kul zalit sveže z alkoholom....

Re: Kuharski recepti

Objavljeno: 04 Okt 2015, 20:01
Napisal/-a yamaha
rabim nasvet za čaj. liste sem posušu na nizki temperaturi in jih lepo zdrobil. predvidevam da je najlažje če jih dam v čajne vrečke. zanima me koliko časa morajo bit v vodi? enako kot navaden čaj-5minut?

a lahko za čaj uporabim tudi štible, narežem na manše konce in v vodo?

Re: Kuharski recepti

Objavljeno: 04 Okt 2015, 20:14
Napisal/-a setheh
Za zeliščni čaj (ni psihotropen) liste samo zdrobiš, preliješ z vrelo vodo in pustiš 8-10 min.; nato precediš.

Za dober psihotropen čaj ali "bhang" (če ni industrijska k., seveda) listje zdrobi (kar precej več kot bi vrhov), naredi enako kot zgoraj pri zeliščnem. Čaj shrani, liste pa daj v možnar in dodaj 2 čaj. žlički (lahko več - odvisno od količine listja) mleka ter zmelji, da nastane zelena pasta. Lahko uporabiš tudi blender, če nimaš možnarja. Nato 1 dcl mleka (lahko tudi več - odvisno od količine listja) zlij v kozico in dodaj začimbe (cimet, ingver, nageljnove žbice, kardamon) in mleko zavri. Dodaj zeleno pasto iz listja in čaj, ki si ga naredil na začetku. Sedaj lahko daš zraven tudi 2 čaj. žlički črnega čaja, če ga imaš, ni pa nujno. Sladkaj po želji. Vse skupaj spet zavri in nato kuhaj še 5 min. Dobro precedi in uživaj. Enako lahko narediš s cvetovi (vrhi) namesto listja. Tak čaj te odpihne na luno. Garantirano! 8-)

Re: Kuharski recepti

Objavljeno: 04 Okt 2015, 20:18
Napisal/-a yamaha
hvala za tole! :P