Kuharski recepti

Uporaba, zloraba, uživanje, posledice, hašišarska parafernalija...
laibach
Prispevkov: 673
Pridružen: 28 Jan 2005, 18:57

Re: Kuharski recepti

OdgovorNapisal/-a laibach » 15 Avg 2012, 13:13

Quote:

Quote:

Lp

Imam eno vprašanje glede shrambe masla. Skuhal sem maslo, naredil prvo peko piškotkov. Ostalo mi je še ogromno masla, sedaj me pa zanima, a je primerna shramba v steklenih kozarcih in v hladilniku oz. kolko časa ta zadeva lahko počaka v takšnem stanju?
hvala in srečno




Največ nekaj dni, podobno kot je pri (mlečnem) maslu.

PS: Načeloma se maslo daje v kremo, s katero se pecivo namaže in ne v samo testo, kjer kanabinoidi s peko izparijo.




Tudi če pečeš pod 170 stopinjami?
LiveSTONED

Uporabniški avatar
ekolog
Site Admin
Prispevkov: 1615
Pridružen: 08 Mar 2005, 02:02
Kontakt:

Re: Kuharski recepti

OdgovorNapisal/-a ekolog » 15 Avg 2012, 13:48

Quote:

Quote:

Quote:

Lp

Imam eno vprašanje glede shrambe masla. Skuhal sem maslo, naredil prvo peko piškotkov. Ostalo mi je še ogromno masla, sedaj me pa zanima, a je primerna shramba v steklenih kozarcih in v hladilniku oz. kolko časa ta zadeva lahko počaka v takšnem stanju?
hvala in srečno




Največ nekaj dni, podobno kot je pri (mlečnem) maslu.

PS: Načeloma se maslo daje v kremo, s katero se pecivo namaže in ne v samo testo, kjer kanabinoidi s peko izparijo.




Tudi če pečeš pod 170 stopinjami?




Voda tudi začne izparevati že krepko pod 100°C. Ampak THC iz spodnjih plasti težje uide, kot tisti iz zgornje, tako da ne gre vse v nič.
LP, ekolog

Mravlja
Prispevkov: 1253
Pridružen: 31 Okt 2009, 16:23

Re: Kuharski recepti

OdgovorNapisal/-a Mravlja » 15 Avg 2012, 13:55

Kakšna pa je povezava med vodo in thcjem.

Uporabniški avatar
ekolog
Site Admin
Prispevkov: 1615
Pridružen: 08 Mar 2005, 02:02
Kontakt:

Re: Kuharski recepti

OdgovorNapisal/-a ekolog » 15 Avg 2012, 14:52

Quote:

Kakšna pa je povezava med vodo in thcjem.




Tako kot vsaka snov, začneta (po malem) izparevati že pred temperaturo vrelišča.
LP, ekolog

Mravlja
Prispevkov: 1253
Pridružen: 31 Okt 2009, 16:23

Re: Kuharski recepti

OdgovorNapisal/-a Mravlja » 15 Avg 2012, 15:19

Aja narobe sem te razumel. Pa tudi drugače so izgube bolj male, tako da po moje ni panike, če pa se recimo bojiš da bi zgubil preveč thcja pa spečeš bolj debele kukije (manj površine na volumen) ali pa kakšno drugo pecivo.

gradisa
Prispevkov: 101
Pridružen: 27 Jun 2011, 12:23

Re: Kuharski recepti

OdgovorNapisal/-a gradisa » 15 Avg 2012, 16:17

rumove kroglice.. npr

laibach
Prispevkov: 673
Pridružen: 28 Jan 2005, 18:57

Re: Kuharski recepti

OdgovorNapisal/-a laibach » 16 Avg 2012, 12:53

Ekolog na koliko stopinjah bi ti potem takem priporočal da se kuha to v olju? Pa koliko časa?

Jaz sem to delal ponavadi na okoli 100 stopinj ene 2-4 urce. Sem pa bral po ameriških forumih da to eni delajo na 80-90 stopinj po 12-24 ur.

Je kdo kaj eksperimentiral z delanjem masla iz vrhov pa bi povedal kateri čas in temperatura sta se mu najbolj optimalna zdela...
LiveSTONED

Uporabniški avatar
ekolog
Site Admin
Prispevkov: 1615
Pridružen: 08 Mar 2005, 02:02
Kontakt:

Re: Kuharski recepti

OdgovorNapisal/-a ekolog » 16 Avg 2012, 13:20

Quote:

Ekolog na koliko stopinjah bi ti potem takem priporočal da se kuha to v olju? Pa koliko časa?

Jaz sem to delal ponavadi na okoli 100 stopinj ene 2-4 urce. Sem pa bral po ameriških forumih da to eni delajo na 80-90 stopinj po 12-24 ur.

Je kdo kaj eksperimentiral z delanjem masla iz vrhov pa bi povedal kateri čas in temperatura sta se mu najbolj optimalna zdela...




Lahko je manj kot 100 °C, pa več kot 4 ure tudi nima smisla tega kuhati.
LP, ekolog

laibach
Prispevkov: 673
Pridružen: 28 Jan 2005, 18:57

Re: Kuharski recepti

OdgovorNapisal/-a laibach » 17 Avg 2012, 12:36

Bi lahko še prosim razložil zakaj je temu tako?
Drugače pa hvala za odgovor
LiveSTONED

Uporabniški avatar
ekolog
Site Admin
Prispevkov: 1615
Pridružen: 08 Mar 2005, 02:02
Kontakt:

Re: Kuharski recepti

OdgovorNapisal/-a ekolog » 17 Avg 2012, 13:09

Quote:

Bi lahko še prosim razložil zakaj je temu tako?
Drugače pa hvala za odgovor




Po 4 urah bodo gotovo vsi kanabinoidi, ki so imeli možnost se vezati na maslo, se vezali na maslo.

Zakaj temperatura pod 100°C? Manj kanabinoidov bo izparelo pri manjši temperaturi.
LP, ekolog


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 3 in 0 gostov



Opozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

cron