Kuharski recepti

Uporaba, zloraba, uživanje, posledice, hašišarska parafernalija...
palck
Prispevkov: 222
Pridružen: 31 Mar 2013, 23:29

Re: Kuharski recepti

OdgovorNapisal/-a palck » 01 Jan 2014, 16:11

Še eno vprašanje imam
Zanima me namreč kaj sem naredil narobe da imajo piškoti tako močan okus po heftu.

Namreč frend jih je naredu lih po tem receptu a niso imeli prav nič okusa po heftu

Recept je http://okusno.je/recept/brownies
One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.
Bob Marley

Razpet200
Prispevkov: 44
Pridružen: 11 Dec 2013, 22:03

Re: Kuharski recepti

OdgovorNapisal/-a Razpet200 » 01 Jan 2014, 16:29

Ti opišem, kako jih delam jaz. V večjem loncu zavrem vodo, nato vanj dam manjšo posodico in znižam ogenj. V posodico dam kake 20g več masla, kot ga bom potreboval v receptu. Maslo stopim, nato vanj vsujem kake 50g opranega perja (vmes je tudi par malih vrhičev). Pokrito "kuham" kake 5 ur, vmes tu pa tam malo pomešam. Nato precedim najprej skozi cedilo, nato pa še skozi filter za kafe. Masa gre nato v posodico, ter v hladilnik. Jaz nato počakam en dan (čeprav je strjeno že prej), nato pa vse maslo uporabim v tem receptu: http://www.kulinarika.net/recepti/14573/sladice/cookies/ , a jaz ponavadi uporabim le polovično maso, saj že iz tiste dobiš kakih 30 kuksov.

In to je to. Piškoti so okusni, sicer malenkost okusa po heftu se čuti, ampak res zelo malo.

palck
Prispevkov: 222
Pridružen: 31 Mar 2013, 23:29

Re: Kuharski recepti

OdgovorNapisal/-a palck » 01 Jan 2014, 17:33

Jaz sem dal 1:1 maslo:travi.

Ven sem dobil cca 500g masla tako da je ratala kar količina piškotov, samokaj ko majo vsi tako močno po heftu okus.
One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.

Bob Marley

sandzak
Prispevkov: 162
Pridružen: 21 Sep 2013, 17:59

Re: Kuharski recepti

OdgovorNapisal/-a sandzak » 01 Jan 2014, 19:04

Palck, ce je okus tako izrazit bi moral dati manj trave in vec kakava oz. cokolade, ki prikrije okus trave. Drugace pa ti je uspelo,te zabijejo?

palck
Prispevkov: 222
Pridružen: 31 Mar 2013, 23:29

Re: Kuharski recepti

OdgovorNapisal/-a palck » 01 Jan 2014, 19:37

Kot sem reku dal sem 250g trave in 250 g masla pa potem ne s čokolado in ne z kakavom nisem šparal.
Pribijejo pa kot sto mater tukaj se pa nimam kaj pritoževat.
Primejo po cca 30-40 min in potem držijo in ko misliš da so že začeli popuščat pride nov val.
One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.

Bob Marley

Jan
Prispevkov: 114
Pridružen: 20 Sep 2008, 14:35

Re: Kuharski recepti

OdgovorNapisal/-a Jan » 30 Jul 2014, 16:12

Kaj se da nardit iz recimo kar bi bilo za 15-20g suhih vrhov?
Rad bi zvedel kakšn recept pri katerem je bistveno to, da je čim manj smradu pri pripravi in da se lahko uporabi mokre vrhove... skratka, a se da kej nardit iz tok majhne količine.

Gledam greendragon, pa ne vem, a to sploh je kul zalit sveže z alkoholom....
When troubled times begin to bother me,
I take a toke
and all my cares,
go up in smoke.


yamaha
Prispevkov: 15
Pridružen: 23 Feb 2015, 13:37

Re: Kuharski recepti

OdgovorNapisal/-a yamaha » 04 Okt 2015, 20:01

rabim nasvet za čaj. liste sem posušu na nizki temperaturi in jih lepo zdrobil. predvidevam da je najlažje če jih dam v čajne vrečke. zanima me koliko časa morajo bit v vodi? enako kot navaden čaj-5minut?

a lahko za čaj uporabim tudi štible, narežem na manše konce in v vodo?

Uporabniški avatar
setheh
Prispevkov: 1006
Pridružen: 09 Maj 2011, 15:59
Kontakt:

Re: Kuharski recepti

OdgovorNapisal/-a setheh » 04 Okt 2015, 20:14

Za zeliščni čaj (ni psihotropen) liste samo zdrobiš, preliješ z vrelo vodo in pustiš 8-10 min.; nato precediš.

Za dober psihotropen čaj ali "bhang" (če ni industrijska k., seveda) listje zdrobi (kar precej več kot bi vrhov), naredi enako kot zgoraj pri zeliščnem. Čaj shrani, liste pa daj v možnar in dodaj 2 čaj. žlički (lahko več - odvisno od količine listja) mleka ter zmelji, da nastane zelena pasta. Lahko uporabiš tudi blender, če nimaš možnarja. Nato 1 dcl mleka (lahko tudi več - odvisno od količine listja) zlij v kozico in dodaj začimbe (cimet, ingver, nageljnove žbice, kardamon) in mleko zavri. Dodaj zeleno pasto iz listja in čaj, ki si ga naredil na začetku. Sedaj lahko daš zraven tudi 2 čaj. žlički črnega čaja, če ga imaš, ni pa nujno. Sladkaj po želji. Vse skupaj spet zavri in nato kuhaj še 5 min. Dobro precedi in uživaj. Enako lahko narediš s cvetovi (vrhi) namesto listja. Tak čaj te odpihne na luno. Garantirano! 8-)
"Zelišče je zdravilo naroda; alkohol je njegovo uničenje." — Bob Marley

yamaha
Prispevkov: 15
Pridružen: 23 Feb 2015, 13:37

Re: Kuharski recepti

OdgovorNapisal/-a yamaha » 04 Okt 2015, 20:18

hvala za tole! :P


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 6 in 0 gostov



Opozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.