Led luc za indoor vzgojo Clevergrow

Gojenje konoplje znotraj ("indoor") in v rastlinjakih
pera
Prispevkov: 1
Pridružen: 23 Feb 2015, 15:53

Led luc za indoor vzgojo Clevergrow

OdgovorNapisal/-a pera » 23 Feb 2015, 16:37

Intelligent-SB PAR 10 spectrum LED luc.

Tole je tema za vse tiste, ki za vzgojo rastlin potrebujete umetno svetlobo... ali pa za tiste, ki se vam HID žarnice zdijo preveč potratne.

Podjetje Clevergrow iz Anglije je septembra 2014 na trg poslalo novo različico led luči imenovane Intelligent-SB. na voljo imajo 90w, 180w, 270w, 360w in 540w. od ostalih led luči se razlikujejo predvsem po strukturi ohišja ter kakovosti osvetlitve. Namreč ohišje luči je sestavljeno iz aluminija, kar omogoča boljše odvajanje toplote hkrati pa je luč lažja za tretjino od kovinskega ohišja. Ventilatorji so zelo tihi in se prižgejo ko temperatura doseže 40 stopinj. Luč se enostavno obesi s priponkami in potrebno jo je samo vklopiti da deluje. led ima življenjsko dobo 50.000+ ur.

Nudi polni PAR (Photosynthetically active radiation) in 10 spektrov svetlobe vključno z ir in uv. Sestavljena je iz 3w Bridgelux led diod ter 50w cob matrix chipov. Prav tako pa se luč lako opremi s t.i. "pametnim kontrolnikom" - clever controller, ki omogoča vsaj 2 prednosti. ena je ta, da lahko luč prilagodi fazi rasti, pa naj si bo to rast, vegetacija ali cvetenje (rastline ne potrebujejo vedno celotne sončne svetlobe ampak za različne faze različno svetlobo) in posledično lahko uprizori celo svetlobo lune ali deževnega vremena. druga pa je ta, da pomaga dodatno prihranit račun za elektriko saj ne uporablja vseh led diod hkrati v določeni fazi. pa še čas aktiviranja in deaktiviranja luči omogoča. kot osvetlitve je 78 stopinj za led ter 105 stopinj za cob. njihov inteligenten sistem omogoča da ob pravi svetlobi vaše rastline izjemno dobro zrastejo, obilno obrodijo in pridelajo zelo kvalitetne sadeže.

za več informacij glede lux-ov, čipov ali kako se da luč dobiti pogooglajte podjetje ali ime luči, v priponki pa se nahaja tudi slika 360w luči.

torej nabavil sem si 2X180w zarnici, ki so ekvivalentne eni 360w oz. ce jih das skupaj eno zraven druge je isto. in ce 360w pokrije 1,2x1,2 metra potem lahko dve 180w pokrijejo rahlo vecjo povrsino saj jih lahko postavis malo bolj narazen. svetloba je zelo mocna in je ne smes gledat direkt. paket je diskretno zapakiran. res je, da so malo drazje ampak so zato zelo kvalitetne in imajo garancijo, kar za poceni kitajsko robo nebi upal trditi za prvi poizkus sem uporabil 5 kom big bang autoflowering, poleg tega pa nisem zelel zapravljati prevec za raznorazna gnojila zato so za prvo bile delezne samo zemlje in obcasno malo substrala. in ker ni LED ni vrocine kot pri HID posledicno tudi ni potrebe po raznih ventilatorjih, dodajanjem co2 ali drugih pripomockih, ki jih pri HID potrebujes. dodajam nekaj slik za lazjo predstavitev...

SLIKA INTELLIGENT SB180W
Slika

RAZPAKIRAN PAKET
Slika

LUC V AKCIJI 12 dan
Slika

Slika


Slika

Vec info v ostalih slikah...

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 6 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

cron