Javna tribuna - Alternative prohibiciji konoplji - Cankarjev dom

Vse o organizaciji, sodelovanju, forumu...
skorc
Site Admin
Prispevkov: 1325
Pridružen: 12 Nov 2004, 10:08
Kraj: Celje
Kontakt:

Javna tribuna - Alternative prohibiciji konoplji - Cankarjev dom

OdgovorNapisal/-a skorc » 08 Apr 2015, 17:20

Datum: 15. april ob 16:00

Kje:
CD Congress Centre Ljubljana / Cankarjev dom kongresni center Ljubljana
Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana, Slovenia

Vsebina:
Na področju regulacije trga z drogami se je prohibicija uveljavila kot prevladujoča ureditev. Podobno kot pri prohibiciji alkohola v ZDA v 20. in 30. letih prejšnjega stoletja, se tudi na področju drog danes kažejo podobni učinki. Sprožila je razmah črnega trga, razvoj organiziranega kriminala, izpad davčnih prilivov za državo, konsumpcija pa je ostala razmeroma nespremenjena. Tisti, ki so želeli piti, so pili še naprej, razlika je bila le v tem, da so po novem morali kupovati pijačo ilegalno, maloprodajalci pa so jo kupovali od alkoholnih baronov oz “bootleggerjev”. Doma pripravljen “moonshine” je bil vprašljive kvalitete, precej močnejši od ostalih, prej legalno dostopnih pijač. Nad kvaliteto ponudbe ni bilo nobenega nadzora.

Prohibicija konoplje ima zagotovo več negativnih kot pozitivnih učinkov, tako na posameznika, družbo in javne finance. Mirno lahko rečemo, da je takšna ureditev zastarela in ne opravlja svoje funkcije, za namene katere je bila ustanovljena. Nujen je liberalnejši pristop k urejanju področja regulacije prodaje in prometa s prepovedanimi drogami.

Na javni tribuni “Alternative prohibiciji konoplje” bomo spregovorili o možnih alternativah prohibiciji konoplje. Gostje bodo predstavili relevantne podatke o stanju na področju konoplje pri nas in ureditev v drugih državah.

Spregovorili bodo:
- Tomaž Koren, Komisija Vlade RS za droge
- Klemen Balanč, Komisija Vlade RS za droge
- Jaka Bitenc, Slovenski konopljin socialni klub
- dr. Milan Krek, Nacionalni inštitut za javno zdravje

Sledila bo razprava, kjer bodo imeli udeleženci priložnost izraziti svoje mnenje in predloge za ureditev področja.
Zato vas vabimo, da se nam pridružite na javni tribuni v Cankarjevem domu in skupaj z gosti pripravite alternativne predloge zdajšnji ureditvi.

Vabljeni!

FB objava: https://www.facebook.com/events/1429456194033269/

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 2 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

cron