Muškatni orešček

Debate o vsem, peskovnik.
carxd1
Prispevkov: 85
Pridružen: 22 Dec 2009, 19:01

Muškatni orešček

OdgovorNapisal/-a carxd1 » 25 Feb 2014, 14:32

Prosil bi če kdo napiše kaj več o tem. Doziranje, efekti itd. ....

Uporabniški avatar
ekolog
Site Admin
Prispevkov: 1609
Pridružen: 08 Mar 2005, 02:02
Kontakt:

Re: Muškatni orešček

OdgovorNapisal/-a ekolog » 25 Feb 2014, 14:48

Quote:

Naj kdo napiše kaj več o tem. Doziranje, efekti itd. ....
V kuhane jedi (golaži, prikuhe, omake, ...) ga malo naribaš za okus.

Verjetno pa te zanima zaradi učinkov. Vsebuje miristicin in ima enake učinke, kot druge rastline, ki vsebujejo miristicin, kot so peteršilj, pelin in koper. Vse omenjene rastline, vključno z muškatnim oreškom vsebujejo tako malo miristicina, da boš prej doživel odpoved notranjih organov, kot pa blage empatogene (čustvene) učinke, ki naj bi jih miristicin domnevno imel.
LP, ekolog

matomato7
Prispevkov: 155
Pridružen: 26 Okt 2008, 20:56

Re: Muškatni orešček

OdgovorNapisal/-a matomato7 » 25 Feb 2014, 14:52

Zadetost naj bi bila podobna zadetosti od trave vendar malo bolj izrazita. Normalna doza naj bi bila okrog 10-15gr. Vendar ne smeš uporabiti zmletega oreščka ampak sam zmleti orešček in potem uporabiti ta prah. Če se že boš zadeval s tem oreščkom ti priporočam, da to narediš samo enkrat, ker naj bi bilo v njem kar nekaj karcinogenih stvari vendar nevem če to drži. Še link do trip reporta: https://www.erowid.org/experiences/exp.php?ID=7905 Lp!

Uporabniški avatar
ekolog
Site Admin
Prispevkov: 1609
Pridružen: 08 Mar 2005, 02:02
Kontakt:

Re: Muškatni orešček

OdgovorNapisal/-a ekolog » 25 Feb 2014, 14:56

Quote:

Zadetost naj bi bila podobna zadetosti od trave vendar malo bolj izrazita. Normalna doza naj bi bila okrog 10-15gr. Vendar ne smeš uporabiti zmletega oreščka ampak sam zmleti orešček in potem uporabiti ta prah. Če se že boš zadeval s tem oreščkom ti priporočam, da to narediš samo enkrat, ker naj bi bilo v njem kar nekaj karcinogenih stvari vendar nevem če to drži. Lp!
Seveda samo enkrat. Vsak, ki bo zaužil 10 do 15 gramov muškatnega oreška, bo to naredil samo enkrat. Verjetno bo to tudi zadnja stvar, ki jo bo v življenju zaužil. No razen mogoče umetne hrane v bolnici, če ga bodo uspeli rešiti.
LP, ekolog

Uporabniški avatar
ekolog
Site Admin
Prispevkov: 1609
Pridružen: 08 Mar 2005, 02:02
Kontakt:

Re: Muškatni orešček

OdgovorNapisal/-a ekolog » 25 Feb 2014, 15:20

Quote:

Še link do trip reporta: https://www.erowid.org/experiences/exp.php?ID=7905 Lp!
Aha, vidim, da ti je celo uspelo najti trip report, v katerem je avtor uporabil 15 g SVEŽEGA muškatnega oreška.

Glede na dejstvo, da je v Evropi možno dobiti le posušen muškatni orešek, ki je nekajkrat lažji od svežega, še vedno vztrajam, da je 15 g posušenega muškatnega oreška fatalna doza.

PS: Ker ne želimo, da bi se kdo s posušenim muškatnim oreškom ubil in ker ne želimo, da bi RuderalisIndica zaradi napeljevanja k uživanju smrtne doze te rastline kazensko odgovarjal na sodišču, se tema zapira.
LP, ekolog


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 4 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.